Duurzaam toerisme Molukken

AMBON – De secretaris van de regionale regering in de Molukken, Kasrul Selang, wil dat de ontwikkeling van het toerisme in de Molukken gebaseerd moet zijn op duurzaam toerisme en ecotoerisme. Dat verklaarde hij tijdens de Focus Group Discussion het afgelopen weekend op de Maluku Tourism Office.

De Molukken is een eilandengroep die door backpackers in Indonesië vaak over het hoofd wordt gezien. Het is de eilanden van de specerijen, authentieke culturen en uitgestrekte en onbezochte stranden. De lokale overheid richt zich bijvoorbeeld op de toerist die bewust een vakantie plant aan de kust. Hierbij zijn zon, zee en strand de belangrijkste aantrekkingsfactoren. Maar moet er serieus rekening gehouden worden met bescherming van natuur, milieu en cultuur, en in sommige gevallen ook mensenrechten.

“Bij het ontwikkelen van het toerisme in Maluku is een strategie nodig die het ecosysteem in ongerept gebied de bescherming biedt die het nodig heeft”, aldus Kasrul Selang.

Bij de Maluku Tourism Development Direction wordt er samengewerkt door de DPD RI, Maluku Regional Government en The Spice Island Maluku. Bij de projecten zijn ook de lokale overheid van Ambon-stad en toeristische organisaties betrokken.

Bron: Tribun News

Mobiele versie afsluiten