Een duurzame toekomst voor de Molukse visserij hoofdeiland Ambon

AMBON – 29 groepen vissers krijgen steun van de lokale overheid. Ze hebben onder meer hengels, netten, vissersbootjes met elektromotor en vervoermiddel voor transport gekregen van Pemerintah Kota Ambon (Pemkot).

Lees verder onder de banner

De spullen werden persoonlijk overhandigd door stadssecretaris Anthony Latuheru. Samen met vissers en de plaatselijke bevolking werken ze aan duurzame alternatieven in de visserij. Daarnaast adviseren ze consumenten om voor duurzaam gevangen of verantwoord gekweekte vis te kiezen.

Ze werken samen met vissers, visserijbedrijven en wetenschappers om de visserij te verduurzamen. Bijvoorbeeld door vissers rechtstreeks te koppelen aan grote inkopers in de detailhandel, horeca en productie die duurzame visserij willen ondersteunen. Dat zorgt voor een financiële prikkel om te investeren in duurzaamheid op de lange termijn.

Samenwerken vergroot de legitimiteit van het visserijbeleid en is effectiever dan meer controle, zo zeggen milieuorganisaties.

De steun werd gecoördineerd door het stadsbestuur van Ambon en de Indonesische ministerie van Maritieme Zaken en Visserij. Het project is gefinancierd door de Dana Alokasi Khusus (DAK) voor vissers die in het nauw zijn gedreven door de coronacrisis.

Bronnen: Pemkot Ambon, Teras Maluku

Exit mobile version