An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Economie in Maluku uitzonderlijk gegroeid

De economie van de Molukken is in het laatste kwartaal van 2018 op kwartaal basis met 6,34 procent gegroeid. Dat is boven het landelijke gemiddelde. Gisteren werden deze cijfers bekend gemaakt tijdens de jaarbijeenkomst van BI Maluku (Bank Indonesia Maluku).

Het lijkt erop dat Molukse politici in Indonesië de turbo hebben aangezet. Hoewel de economie groeit, staat het op de vierde plek van armste provincies. In 2017 stond het op nummer drie. Daar moet dus verandering in komen, aldus Murad Ismail.

De aankomend gouverneur is vastberaden om de armoede te bestrijden in de Molukken. In bovenstaand filmpje vertelt hij over zijn visie en ambities voor Maluku.

Inspecteur-generaal van Politie. Drs. Murad Ismail, de nieuwe Molukse gouverneur wordt in maart 2019 geïnstalleerd

Prominente politici in Indonesië van Molukse komaf besteden veel aandacht aan de welvaart op de Molukken en werken nauw samen. Molukkers die zowel regionaal, nationaal als op internationaal niveau in de politiek zitten. Nu een nieuwe gouverneur is gekozen door de bevolking begint er een nieuwe fase, met de focus op een welvarende toekomst.

In het kader van maatschappelijke programma’s van Bank BI Maluku werden er ook drie dagen gratis medische hulp aangeboden voor de bevolking in Bula in Oost-Seram.

Murad Ismail in gesprek met burgemeester Richard Louhenapessy van Ambon, de hoofdstad van de Molukken

Bronnen: Teras Maluku, iNews TV, Maluku Post

Total
0
Shares
Related Posts