An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Eerste corona-besmetting in de Molukken is bezoeker uit Bekasi, West-Java

AMBON – Waar het aantal coronapatiënten in sommige Indonesische plaatsen binnen drie weken is gestegen naar 514 met in totaal 48 doden, is de Molukken lang buiten schot gebleven. Toch werd daar zondag de eerste besmetting gemeld. De persoon is geen Molukse inwoner, maar komt uit de West Javaanse stad Bekasi en was op zakenreis.

De coronapatiënt uit West-Java is per direct in isolatie geplaatst in het ziekenhuis Rumah Sakit Umum Daerah (RSUD) Ambon. De Maluku Covid Task Force neemt maatregelen en gaat na wie allemaal in contact is geweest met de besmette persoon uit Bekasi. Eerder deze week waren twee Japanse toeristen, een getrouwd stel, ook in isolatie geplaatst. Omdat zowel de man als vrouw plotseling hoge koorts kregen.

Om de kans op besmettingen te voorkomen, worden sommige mensen met gezondheidsklachten al vanaf het begin geïsoleerd of in quarantaine geplaatst. In de Molukken totaal 53.

Zie hieronder:

Ambon stad: 6 personen
West Seram: 3 personen
Buru: 10 personen
Tual: 2 personen
Aru: 6 personen
Tanimbar: 26 personen

‘Raak niet in paniek, maar volg de corona-regels’

De autoriteiten heeft de bevolking opgeroepen om niet in paniek te raken. Maar om zoveel mogelijk thuis te blijven. De sociale contacten te vermijden. En activiteiten buitenshuis te beperken. Ook de corona-maatregelen worden extra aangescherpt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Bronnen: CNN Indonesia, Detik News, Harian Haluan, Tribun Ambon, IDN Times
Foto: Satu Maluku / Ian Toisutta
Total
0
Shares
Related Posts