An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Eerste coronavaccins aangekomen in Zuidwest Molukken, Zuidoost Molukken en Midden-Molukken

TIAKUR – De eerste lading coronavaccins van de farmaceuten Sinovac is gisterochtend aangekomen in Maluku Barat Daya (MBD), oftewel de Zuidwest Molukken. In totaal gaat het om 2.240 doses.

Lees verder onder de banner

De distributie wordt gecoördineerd door de regionale overheid van Maluku. En wordt sinds 25 januari verspreid over 11 regentschappen en steden. Het vaccin is ook gisteren aangekomen in Maluku Tenggara (3.240), Seram Bagian Barat (2.360), Seram Bagian Timur (2.480) en Maluku Tengah (4.040). Het transport werd begeleid door de politie en luchtmacht. De vliegtuigen met vaccins voor de zuidelijke eilanden arriveerde gisterochtend onder legerbegeleiding in Tiakur, de hoofdstad van Maluku Barat Daya en Langgur, Maluku Tenggara.

De vaccins komen van de Chinese bedrijf Sinovac uit Beijing. Begin december werd 1,2 miljoen vaccins geleverd aan Indonesië, zodat het land met 270 miljoen inwoners, zo wel een begin kan maken met inentingen. Sinovac is ook getest in Brazilië. Dat land heeft vaccins besteld, net als Singapore en Chili. Turkije heeft inmiddels 3 miljoen doses ontvangen.

Bronnen: Tribun Maluku, Medcom, iNews Maluku, Maluku Post, Maluku Post

Total
0
Shares
Related Posts