An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Eerste nieuwslezeres met tatoeage op gezicht, het is cultuur!

Vorige week schreef journalist Oriini Kaipara geschiedenis als eerste nieuwslezeres met een Tā moko ofwel een traditionele Maori tatoeage in het gezicht op de Nieuw-Zeelandse televisie. De gezichts- en lichaamstattoos van de Maori worden Tā moko genoemd.

Toen Nieuw-Zeeland in de negentiende eeuw een Britse kolonie werd, verdween de heilige Maori-traditie ‘moko kauae’: vrouwen die hun gezicht tatoeëren. Maar momenteel is er een heropleving gaande van deze kunstvorm.

Afgelopen vrijdag werden de kijkers van TVNZ dubbel verrast toen er twee verslaggevers met een Tā moko in de Nieuw-Zeelandse nieuwsbulletin te zien waren. Te Karere-verslaggever Whatitiri Te Wake, deed op een andere locatie rechtstreeks verslag naar Kaipara in de studio.

Het was volgens Te Wake, van het nieuws- en actualiteitenprogramma Te Karere van TVNZ, de eerste Māori-televisieprogramma, een overweldigende vernieuwing op 1 News Now met een ander publiek, waar de moko nog steeds ongewoon was.

“Er vindt een renaissance plaats rond de Māori-taal en dit gaat gepaard met een revitalisatie van de moko”, verklaarde Te Wake. Hij hoopt nu dat met hun verschijning op 1 News, en hun uiterlijke kenmerken op de reguliere televisie, de Polynesische eigenschappen en met name de Māori cultuur zal revitaliseren.

Pakket: Package deal ‘Ambon Fest Week’ met vliegmaatschappij Garuda Airlines bij Asfalea Travel:

Amsterdam – (via Medan) Jakarta – Ambon – Jakarta – (via Medan) – Amsterdam, incl 1 nacht hotel in de buurt van Cengkareng (heenreis), incl 7 nachten Ambon (Natsepa, City of Santika).

Vertrek data: za 10 oct, zo 11 oct, ma 12 oct (op dinsdag vliegt Garuda Airlines niet), max: 30 dagen (dit ook i.v.m. visum). Terugreis mag flexible maar rekening houdende met max 30 dagen. Prijzen: op basis van gebruik van een twee persoonskamer of eenpersoons toeslag (op aanvraag).

Asfalea Travel vraagt een aanbetaling en de restant reissom mag in termijnen tot de vervaldatum worden voldaan. Dit is ongeveer 6 weken voor de vertrekdatum.

The Natsepa Resort: vanaf € 1.340,- p.p.

Hotel Santika Premiere Ambon: vanaf € 1.305,- p.p.

The City Hotel Ambon: vanaf € 1.270,- p.p.

Uiteraard zijn er ook andere reisschema’s mogelijk. Voor vragen en reserveringen kunt u direct contact opnemen met Asfalea Travel via:

Email: Reservering@asfalea.nl
Telefoon: 020-6239548

Voor vragen en suggesties rondom Visit Ambon 2020 is het mogelijk om een email te sturen naar info@visitambon2020.com.

Total
0
Shares
Related Posts