An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Engelina Pattiasina: “Masela-blok biedt veel mogelijkheden”

Politica en analist Engelina Pattiasina is van mening dat de winning van het Masela-blok in de Arafura-zee vanaf land veel mogelijkheden biedt. President Joko Widodo heeft in 2016 besloten dat het gas aan land opgeslagen en verwerkt moet worden.

De provinciale overheid in de Molukken is namelijk afhankelijk van de informatie die ze krijgen van de centrale overheid en de bedrijven. Naast inzicht zorgt dat ook voor extra werkgelegenheid voor de lokale bevolking.

Het Japanse Inpex en Royal Dutch Shell heeft $14 miljard geïnvesteerd in de ontwikkeling van het gasproject in de Molukken. De bedrijven hadden een versneld ontwikkelingsplan aan de Indonesische regering gevraagd, om in 2019 al te beginnen met het produceren van gas uit het Masela-blok. Maar het is een lange termijn project, niet voor één of twee jaar, of zelfs 10 of 15 jaar, maar een heel lang project waarmee honderden biljoenen aan roepia zijn gemoeid.

Dat zorgt ervoor dat er mogelijkheden zijn om burgers op te leiden of eventuele omscholing voor banen die bekleedt moeten worden. De provinciale overheid (DPRD Provinsi Maluku) wil daarom jonge lokale studenten stimuleren om een richting te kiezen waarmee zij belangrijke functies kunnen bekleden. Anders zouden gespecialiseerde werknemers van buitenaf moeten worden gehaald.

Vorig jaar spraken wij Fatah Imdul Umasugi, een student uit Ambon, de Molukken. Hij studeert op dit moment verder in Turkije, speciaal om zich te specialiseren in een vak om straks van toegevoegde waarde te zijn. Hij volgt de studie Petroleum and Natural Gas Engineering.

“De Molukken heeft zoveel rijkdom op dit gebied en het is belangrijk dat dit op een goede manier wordt gemanaged door het Molukse volk zelf”, zo vertelde hij in een interview met Tifa Magazine.

Lees het hele interview hier!

Bronnen: Aktual, Tribun Maluku, Maluku Post

Groothandel Amboina is sponsor van
VISIT AMBON 2020

SOUL2SOUL WINNAAR THE VOICE FAMILY 2019
LIVE TIJDENS DE MOLUKSE DAG OP KWAKU
ZATERDAG 27 JULI 2019

Total
0
Shares
Related Posts