An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Enorm koraalrif ontdekt in Stille Oceaan voor kust van Tahiti

Duikers en wetenschappers hebben een “ongerepte” reusachtige roosvormig koraalrif ontdekt voor de kust van Tahiti in Frans-Polynesië. Onaangetast door klimaatverandering, maakte UNESCO donderdag bekend. Een rif van 3 km (1,8 mijl), diep genoeg om het te beschermen tegen de verblekende effecten door de opwarmende oceaan.

Het ligt op een ongekende diepte van 30 tot 60 meter. Een belangrijke ontdekking nu de koraalriffen te lijden hebben onder de klimaatverandering. De meeste van ‘s werelds bekende koraalriffen bevinden zich in warmer water op een diepte tot 25 meter (82 voet), aldus UNESCO.

Volgens UNESCO is slechts 20 procent van de gehele zeebodem in kaart gebracht. En zijn er mogelijk nog veel meer onbekende grote riffen in onze oceanen, zeggen UNESCO-wetenschappers.

Polynesië, waar Tahiti ligt, staat bekend voor zo’n beetje alles boven Australië. Het vormt samen met de eilandengroepen Melanesië en Micronesië, Oceanië. Voor een groot deel van de wereld is dit deel van de aarde onbekend. Je hoort er zelden wat over, maar de koraalriffen zoals nu gevonden in Tahiti zijn van belang om de impact van vloedgolven en tsunami’s op de kusten te beperken en sommige vormen van koraal worden gebruikt in geneesmiddelen.

Oceanië is een werelddeel dat bestaat uit het continent Australië en een groot aantal eilanden tussen de Grote of Stille Oceaan en Indische Oceaan. Naast Australië worden Nieuw-Guinea en Nieuw-Zeeland hier toe gerekend. Afhankelijk van de definitie worden ook de eilandgebieden Molukken en Sulawesi hiertoe gerekend.

Total
0
Shares
Related Posts