• Home
  • >
  • Evenementen
  • >
  • Health Awareness Concert for Maluku met muziek en cultuur

Health Awareness Concert for Maluku met muziek en cultuur

AMBON – Gisteren vond het evenement ‘Ale Rasa Beta Rasa, mari katong sama-sama jaga kesehatan par katong pung bae’ plaats, met als thema de toekomst van de meest kwetsbare jongeren in Maluku. Het event wordt support door de United Nations Population Fund (UNFPA). Van de UNFPA waren aanwezig Ms. Anjali Sen, Representative of UNFPA Office Indonesia, Petar Mladenov van de UNFPA Headquarter uit New York en Sabrina Khan van de UNFPA Pakistan.

Ook waren aanwezig dr. Lanny Luhukay, van het Ministerie van Volksgezondheid van Indonesië en verschillende genodigden van de gezondheidszorg in de Molukken en Ambon City Government. En voorzitter van Yayasan Tifa Melanesia Babunyi (TMB) Ambonwhena Aratuaman uit Nederland.

Dit concert is bedoeld om aandacht te vragen voor de gezondheid van de meeste kwetsbare jongeren in Maluku. Georganiseerd door TMB Foundation (Yayasan Tifa Melanesia Babunyi) in samenwerking met JIP (Jaringan Indonesia Positif). In de middag uren was er een persconferentie waarbij tien lokale en regionale media aanwezig waren.

Het event werd gehouden in de Ballroom Hotel Santika Premiére Ambon. De zaal met een totale capaciteit van 450 personen was vol gevuld. Onder de bezoekers waren veel jongeren, maar ook ouders met hun kinderen en verschillende jongerencommunities.

Naast toespraken van Anjali Sen (UNFPA), Meirinda Sebayang (JIP) en Lanny Luhukay (MoH), draagden ook de Molukse artiesten Ona Hetharua, Fresly Nikijuluw, MR E en Beto Habibu hun steentje bij met een optreden en een ‘Health Awareness’ boodschap. Verder werd er ook Molukse cultuur getoond aan de gasten met traditionele dansen en kleding. Een toespraak van Ayu Saraswaty UNFPA’s new Champion. En videobooschappen van dichter Eko Poceratu en TMB Advisor Maaike Schrieken-Hukom.

Deel Dit Bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp

Andere Evenementen

67406507_1144642689052683_6597033594441433088_n
Tickets Molukse Dag op Kwaku 2024 en Afterparty in Melkweg Amsterdam
4
Naruwe komt 27 juli naar Nederland op de Molukse Dag op Kwaku
IMG_8950
Pacific Roots Fest

Zie Ook

DSC_5679
Reportage: Ouderen project TMB Foundation in Tounwawan, Maluku Barat Daya
fresly
Gift Concert Datang Kele - Rindu Ambon: Fresly Nikijuluw Ft. Bianca Boeloerditty - Tunggu Beta Kele
Top