Opkomst Molukse Dag op Kwaku 2016 boven verwachting!

De productie van Kwaku had zo’n grote opkomst niet verwacht want het was in al die weekenden nog nooit zo druk geweest. De Molukkers laten een diepe indruk achter bij het publiek en organisatie van het festival. 

31 juli 2016 stond in het teken van 65 jaar Molukse gemeenschap in Nederland waar Molukkers uit heel Nederland voor naar Amsterdam kwamen.

Om de eerste generatie Molukkers te eren traden verschillende artiesten, bands en culturele dansgroepen op om de Molukse muziek en cultuur uit te dragen aan de rest van Nederland.

Ook de Molukse standjes droegen hun steentje bij aan deze bijzondere dag. De sfeer was geweldig. Ontspannen en overal vrolijke gezichten.

De directrice van Kwaku, Yvette Forster, is blij met de goede afloop en zegt: “Ik had deze Molukse tsunami niet verwacht jullie Molukkers nemen vandaag even met 6000 man het festival over”, zei ze lachend en vol blijdschap.

“Voor velen is dit een gezellige dag, men ziet elkaar weer, gezellig eten en samen zijn”, aldus Huib Akihary van stichting Rhythm of Maluku. In totaal waren er zaterdag 17.500 bezoekers op het festival afgekomen.

Dankwoord

Namens Tifa Magazine, Stichting Rhythm of Maluku (RoM) en TV-Maluku bedanken wij: Kwaku Festival die ons welkom heeft geheten en het mogelijk heeft gemaakt om ter ere van 65 jaar Molukkers in Nederland een Molukse dag in de hoofdstad te organiseren.

Ook bedanken wij de presentatrice, presentator, artiesten en dansgroepen voor hun bijdrage. De Molukse standjes met kunstnijverheid, kleding en traditionele eten. En natuurlijk de hele Molukse gemeenschap voor alle support, een goede sfeer en de leuke positieve reacties.

Dit alles heeft er voor gezorgd dat het een geslaagde dag is geworden!

TERIMAKASIH BANYAAA!!!

Deel Dit Bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp

Andere Evenementen

UNFPA IDN - Papua Concert
Jongerenevent over klimaat en gezondheid in Jayapura, Papua
Event-Papua
Health Awareness & Climate Change Event, 9 December 2023, Jayapura, Papoea
IMG_8790
Spetterende optredens in uitverkochte zaal Pacific Roots Fest indoor

Zie Ook

DSC_5679
Reportage: Ouderen project TMB Foundation in Tounwawan, Maluku Barat Daya
fresly
Gift Concert Datang Kele - Rindu Ambon: Fresly Nikijuluw Ft. Bianca Boeloerditty - Tunggu Beta Kele
Top