• Home
  • >
  • Evenementen
  • >
  • Tot eind 2020 geen buitenlandse toeristen welkom in Indonesië, grote evenement ‘Ambon Fest Week’ in oktober afgelast

Tot eind 2020 geen buitenlandse toeristen welkom in Indonesië, grote evenement ‘Ambon Fest Week’ in oktober afgelast

Indonesië weert nog tot eind dit jaar buitenlandse toeristen, vanwege de corona-epidemie. De Indonesische minister van Maritieme Zaken en Investeringen, Luhut Pandjaitan, hoopt inplaats daarvan het binnenlandse toerisme weer op gang te krijgen. Dat verklaarde hij vorige week al.

Visit Ambon 2020

Er is nu dus meer duidelijkheid over de activiteiten die gepland staan voor Visit Ambon 2020 en met name de ‘Ambon Fest Week’ van 17 t/m 24 oktober 2020. De lokale overheid heeft in overleg met de organisatie District Nine Five in Nederland de conclusie getrokken dat zij genoodzaakt zijn om het grote evenement te cancelen.

De reispartner van Visit Ambon 2020 Asfalea Travel heeft in de afgelopen maanden gezien dat haast alle vliegtickets in deze periode zijn geannuleerd. De organisatie en lokale overheid wachten de ontwikkelingen rondom COVID-19 af om zich van daaruit te oriënteren op de toekomst.

Rico Hayat, hoofd van toerisme en cultuur van de Molukse hoofdstad Ambon: “Helaas zijn de nieuwe coronamaatregelen noodzakelijk. En weten nu de mensen die later, als de regering het toelaat, nog op reis gaan naar de Molukken dat er geen groot feest zal zijn in Ambon.”

Bali

Het is nog onduidelijk wat dit betekent voor de plannen van de regionale autoriteiten op het vakantie-eiland Bali, om half september weer toeristen toe te laten. Want aanvankelijk zou het eiland vanaf 11 september aanstaande weer open gaan voor buitenlandse toeristen. Dit is afwachten. Sinds eind juli mogen wel lokale mensen uit Indonesië, Bali weer binnen.

Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken houdt 24 uur per dag in de gaten of het voor Nederlanders veilig is om naar het buitenland te reizen. En adviseert namelijk om niet te reizen naar de rode gebieden. Indonesië is momenteel aangemerkt met rode zone, waardoor vliegverkeer van en naar Indonesië onmogelijk is vanuit de EU. Indonesie wilt eerst het virus onder controle krijgen en van daaruit geven zij de prioriteit aan het verder opzetten van het binnenlandse vliegverkeer.

Al sinds maart zijn toeristen uit het buitenland niet meer welkom in Indonesië, dat nu negatief reisadvies heeft. Dit door de coronapandemie die nog steeds heerst wereldwijd. Voor een reis naar het land is een visum nodig dat bij de Indonesische ambassade aangevraagd moet worden. Hieraan zitten strikte voorwaarden.

Indonesië heeft ongeveer 270 miljoen inwoners en daarvan zijn er ruim 133.000 corona besmettingen geregistreerd en ongeveer 6.000 doden door de gevolgen van COVID-19.

In totaal zijn er tot nu toe 1611 mensen in de Molukken positief getest op het virus. Van de 1611 zijn tot nu 995 genezen en 31 overleden.

Deel Dit Bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp

Andere Evenementen

Pacific_Roots_Poster
Pacific Roots Fest indoor, 25 November 2023, Almere
Event-Papua
Health Awareness & Climate Change Event, 9 December 2023, Jayapura, Papoea
IMG_2580
Gift Concert Datang Kele - Rindu Ambon

Zie Ook

eko
Health Awareness boodschap van Eko Poceratu voor jongeren in de Molukken
mpes-1
Tifa's 10 minuten met Mpes
Top