• Home
  • >
  • Evenementen
  • >
  • Zangeres Jessica Manuputty komt met soul en R&B naar Pre Party Molukse Dag op Kwaku in de Melkweg

Zangeres Jessica Manuputty komt met soul en R&B naar Pre Party Molukse Dag op Kwaku in de Melkweg

AMSTERDAM – Niemand minder dan Jessica Manuputty komt op 21 januari 2023 naar de officiële pre-party van de Molukse Dag op Kwaku in de Melkweg Amsterdam! Deze zangeres van topformaat rockt de mainstage met een live band en zal een lekkere soul/R&B vibe neerzetten.

Jessica Manuputty groeide op in Lunteren, ver van de Molukse eilanden die haar opa en oma ooit hebben moeten achterlaten. Maar de muziek van Maluku brachten ze mee: traditionele volksliedjes met ritmes als de deining van de golven en melodieën als een warme bries over het strand. Al zo lang als Jessica zich kan herinneren klonken deze liedjes in de huiskamer van haar familie. En van jongs af aan leerde ze deze Lagu Lagu driestemmig zingen, samen met haar moeder en haar zus.

Haar liefde en talent voor muziek brachten haar uiteindelijk naar het Utrechts Conservatorium, waar ze in 2008 cum laude afstudeerde. Hierna maakte Jessica als zangeres naam in de Nederlandse jazz- soul- en popmuziek. Ze speelde met bekende nationale en internationale acts als Jett Rebel, Barry Hay, het Metropole Orkest en Jacob Collier, in uitverkochte clubs als Paradiso en op festivals als Pinkpop, Lowlands, North Sea Jazz en Sziget.

Maar de deining van de golven en de warme zeewind hadden zich diep in haar DNA genesteld, net als de heimwee die haar grootouders altijd hebben gekoesterd naar hun eiland in het oosten van de Indische Archipel. Diepgewortelde gevoelens die in 2017 hun uiting vonden in Jessica’s eerste soloplaat TOMA!, een live opgenomen album met de Lagu Lagu uit haar jeugd.

Met het materiaal van TOMA! toerde Jessica de afgelopen jaren door heel Nederland en werd ze onvermoed een bewaarster van de Molukse cultuur aan de andere kant van de wereld. Zo had ze in 2021 de eer om, tijdens de nationale herdenkingsceremonie van 4 mei, het ‘Indisch Onze Vader’ te zingen in bijzijn van de koning en de koningin. Deze jaren hebben Jessica nog sterker het belang doen inzien van het doorgeven van de Lagu Lagu en de schoonheid van het Molukse culturele erfgoed. Zeker in Nederland, waarmee de gedeelde geschiedenis zo gecompliceerd maar ook zo verstrengeld is.

In 2023 zal dan ook het langverwachte vervolg op TOMA! uitkomen. Beide albums zijn geproduceerd door de Nederlandse multi-instrumentalist Jelte Tuinstra (Jett Rebel), en opgenomen in de bekende Wisseloord Studios.

 

Deel Dit Bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp

Andere Evenementen

67406507_1144642689052683_6597033594441433088_n
Tickets Molukse Dag op Kwaku 2024 en Afterparty in Melkweg Amsterdam
4
Naruwe komt 27 juli naar Nederland op de Molukse Dag op Kwaku
IMG_8950
Pacific Roots Fest

Zie Ook

DSC_5679
Reportage: Ouderen project TMB Foundation in Tounwawan, Maluku Barat Daya
fresly
Gift Concert Datang Kele - Rindu Ambon: Fresly Nikijuluw Ft. Bianca Boeloerditty - Tunggu Beta Kele
Top