‘Exotic Journey To Nusantara’ van modeontwerper Samuel Wattimena

SEOUL – De Molukse fashion designer Samuel Wattimena heeft in Zuid-Korea een virtuele modeshow gehouden het afgelopen weekend. Het nieuwste werk van Wattimena werd hier voor het eerst aan het publiek gepresenteerd.

Door Novi Ohorella

Het thema van de virtuele modeshow is een exotische reis naar Nusantara, kortom Samuel Wattimena introduceerde de nieuwste fashion trends in Indonesië met verschillende culturele elementen. De mode- en sieradenshow werd officieel geopend door voormalig president Megawati Soekarnoputri. Het evenement werd bijgewoond door 350 virtuele gasten, waaronder de Indonesische ambassadeur van Vietnam en Brunei, het Hian Tjen Fashion Team, de Seoul Design Foundation Community en Sohn Kyung Shik. Eén van de invloedrijkste zakenmannen in het Koreaanse bedrijfsleven, die zich bezighoudt met entertainment en media.

Over zijn nieuwste werk zei Samuel dat modeshows en sieraden tijdloze en duurzame aspecten hebben die altijd belangrijk zullen zijn in de fashion industrie. Wattimena combineert batik en geweven kleding gecombineerd met sieraden uit de Molukken en verschillende regio’s in Oost-Indonesië.

Eén van de sieradencollecties van Samuel Wattimena is de Tara-serie waarvan de inspiratie werd gevonden in de Molukken genaamd Mas Bulan Base, Belak en Pepek Soriti. De Exotic Journey To Nusantara staat ook in het teken van de 40-jarige carrière van Samuel Wattimena als inmiddels één van de grootste modeontwerpers van Indonesië.

Exit mobile version