An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Export vis van de Molukken naar Amerika stijgt fors

Het gaat goed met de export van Molukse producten naar het buitenland. Vooral de verschillende vissoorten vinden hun weg naar de VS. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), Badan Pusat Statistik (BPS) Maluku.

In april 2019 is voor 1,25 miljoen dollar geëxporteerd vanuit de provincie Molukken. De Verenigde Staten waren de belangrijkste bestemming. Ook de provincie Noord Molukken doet goede zaken door tonijn te exporteren naar Japan. De cumulatieve exportwaarde van januari tot april 2019 was 3,76 miljoen US dollar, een stijging van 64,94 procent vergeleken met dezelfde periode in 2018, zo verklaard Dumangar Hutauruk het hoofd van de CBS.

De meeste winst werd begin dit jaar gemaakt uit de niet-olie- en gassector. De provincie levert producten aan landen als Singapore, Maleisië, Japan en de VS. De grootste export ging naar Amerika. De provinciale overheid van de Molukken exporteert net als de provincie Noord Molukken verse tonijn naar Japan door gebruik te maken van de vliegservices van Garuda Indonesia vanaf Pattimura International Airport.

Het hoofd van het Molukse Industry and Trade Agency (Disperindag), Elvis Pattisalano, zei dat de tonijnexport een vervolg was op het experiment in januari 2019 en eind 2018. “We hebben tonijn geëxporteerd naar een aantal landen in Azië, Europa en Amerika. En dat werd goed ontvangen”, zei hij.

Naast tonijn, vervolgde hij, exporteerde de Molukken in januari 2019 ook krabben naar Singapore en Maleisië. De geëxporteerde krabben waren mangrovekrabben uit de Aru-eilanden, bijelkaar zo’n 1,2 ton tot 4 ton. De uitvoer van 10,1 ton tonijn naar Japan werd uitgevoerd door de Customs Services Management Company (PPJK), namelijk PT Dwi Usaha Sukses.

“Het Ambon Customs and Excise Office is als onderdeel van het Maluku Export Team vastbesloten om een ​​toename van de directe export aan te moedigen, zodat het bijdraagt ​​aan lokale inkomsten”, zo zegt het CBS.

Bronnen: Kabar Timur, Satu Maluku

Total
0
Shares
Related Posts