An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Extra corona-maatregelen tijdens Suikerfeest in de Molukken

AMBON – De Molukse gouverneur Murad Ismail heeft extra maatregelen afgekondigd voor het einde van de ramadan in de pogingen de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Moslims worden opgeroepen om het “Salat Id” gebed tijdens het Suikerfeest “Idul Fitri” thuis te doen. Dit maakte de gouverneur gisteren bekend na een overleg met minister Mahfud MD van Politieke, Juridische en Veiligheidszaken van Indonesië.

Salat Id of Salat al-Eid en Șālat al-’Īdayn, zijn de speciale gebeden om twee islamitische feesten traditioneel te herdenken. In een open ruimte die is toegewezen of een veld dat beschikbaar is voor gebed. De gouverneur van Maluku zal nog in gesprek gaan met de islamitische leiders op de eilanden om suggesties te bespreken. En 93 moskeeën die een aanvraag hebben gedaan om de speciale gebeden onder strikte corona-maatregelen te doen.

Het officiële aantal doden door het coronavirus in de Molukken is gestegen naar 7. In de afgelopen 24 uur heeft het Gugus Tugas Covid-19, 1 nieuwe melding van overlijdens binnengekregen. Met nu in totaal 118 besmettingen waarvan 21 genezen. Zie kaart hieronder.

Indonesië

Indonesië, het grootste moslimland ter wereld, kijkt al vooruit naar het einde van de ramadan, eind mei. De regering heeft beslist dat inwoners dit jaar niet massaal mogen terugkeren naar hun geboortedorp om daar het Suikerfeest te vieren. Normaal gezien brengt die traditionele uittocht, de “mudik”, vele miljoenen mensen op de been.

Eerder had president Joko Widodo zich nog verzet tegen het plan om de “mudik” te verbieden, maar hij is daar op teruggekomen. Gezondheidsexperts waarschuwden dat de “mudik” op Java, het grootste en dichtsbevolkte eiland van Indonesië, miljoenen coronabesmettingen zou kunnen veroorzaken.

Bronnen: Kompas, Tribun Maluku

Total
0
Shares
Related Posts