An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Festival Kalwedo van 11 tot 14 november 2019

https://youtu.be/SBaLLD1FGjs

Bupati (regent) Benyamin TH Noach van de Zuidwest Molukken heeft in het nieuwsprogramma iNews TV Ambon zijn eilandengroep gepromoot. In het Swissbel Hotel in Ambon sprak Benyamin TH Noach met presentatrice Adjang Hatalea over het toerisme, hij roept de toeristen op om ook eens Maluku Barat Daya (MBD) aan te doen.

De Regent van MBD, zegt dat de inheemse taal en cultuur zeer uniek en origineel is. Hij wil dan ook dat het voor altijd in stand wordt gehouden. Met een cultureel festival, laat de oorspronkelijke bevolking zien hoe het leven er van oudsher uitzag en nu nog steeds uitziet. Er zal worden gedanst en gezongen voor het publiek. De bewoners zullen dan in traditionele kleding te zien zijn. Ook verteld hij over het woord ‘Kalwedo’ en de betekenis daarvan. De Regent noemde onder meer de schoonheid van het natuur en de prachtige kustlijnen die Maluku Barat Daya rijk is.

Timor Leste

Vanaf de zuidkust kan men Oost-Timor ofwel Timor Leste zien liggen. De relatie tussen de twee eilanden gaat waarschijnlijk terug tot de Neolithische periode 3.500 jaar geleden, aldus onderzoekers. Tevens komt er in 2020 een nieuwe ziekenhuis op het eiland Liran. De bevolking gaat al jaren naar Timor Leste omdat dat dichterbij is dan de hoofdstad Ambon. Een eigen ziekenhuis is een grote vooruitgang. Men hoeft straks niet meer de grens over te steken om ziekenhulp te krijgen.

Bekijk ook: Interview deel 2, Interview deel 3

Official Merchandise – Visit Ambon 2020
Bij Moluccan Islands!

Bekijk ook de officiële muziek video “Rindu Ambon

“AMBON FEST WEEK”
17 – 24 OCTOBER 2020

Pattimura Park – Lapangan Merdeka
The Natsepa Resort

(Tijdens de Nederlandse herfstvakantie)
AMBON CITY, MOLUCCAS

Lees ook: Asfalea Travel officiële partner Visit Ambon 2020

Total
0
Shares
Related Posts