An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Film over Molukkers in Nederland, mogelijk doorontwikkeld tot een Netflix Original Film

Uit 550 aanmeldingen zijn vijftien scenarioschrijvers uitgekozen om een filmscenario uit te werken met Netflix. Eén van hen Raoul Groothuizen, heeft een Moluks-Indische vader.

Wat volgde was een filmvoorstel die hij mocht indienen. Raoul bedacht een film over de genoodzaakte terugkeer van een mislukte muzikant naar zijn ouderlijk huis in een Molukse wijk. Daar gaat de muzikant op zoek naar de betekenis van zijn identiteit en plek binnen die wijk en de Nederlandse maatschappij erbuiten. “Ik heb een Moluks/Indische vader en ik heb ook Molukse vrienden”, vertelt Raoul aan de Internetbode. “Netflix is erg op zoek naar inclusievere verhalen en over Molukkers is eigenlijk nog nooit iets gemaakt.

Tekst gaat verder onder de banner

Netflix en Scriptbank heeft hem als één van de vijftien geselecteerd om zijn idee verder uit te werken. “Ik heb daarvoor ook een werkbeurs gekregen, dus dat is heel fijn. Ik ben echt enorm blij dat ik deze kans krijg”, zegt hij in de Internetbode.

De volgende beoordeling vindt in juni 2021 plaats, waarbij de vijf best beoordeelde scripts een geldprijs krijgt toegereikt. Twee van de vijf beste filmscripts worden mogelijk doorontwikkeld tot een Netflix Original Film.

Total
0
Shares
Related Posts