An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Foco op Molukse Dag op Kwaku, zaterdag 30 juli 2022

AMSTERDAM – De nostalgische band FOCO treedt op tijdens de Molukse Dag op Kwaku dat plaats vindt op zaterdag 30 juli 2022 in het Nelson Mandelapark te Amsterdam! De band vierde hoogtij in de jaren 80 en 90, met optredens van groots formaat en met dito namen in de muziekwereld. Met hun unieke sound zullen zij het publiek ongetwijfeld terug brengen naar de pesta’s van die tijd. Naast dat deze editie in het teken staat van het lustrum, bestaat Foco dit jaar zelf precies 50 jaar.

En nu, anno 2022, vier cd’s en 50 jaar verder wordt het dus één groot feest op de Molukse Dag op Kwaku! Hoewel Foco een breed repertoire heeft, hebben lagu-lagu veruit de meeste voorkeur. Het eerste optreden na de coronaperikelen zit er intussen weer op en maakt de band zich op om te gaan spelen voor duizenden mensen op het Kwaku Summer Festival om de Molukse liederen ten gehore te brengen. In een interview met Foco die wij vorige maand hebben gepubliceerd verteld zangeres San Matitaputty: ‘Het is zo heerlijk om te doen. Muziek maken is een fijne uitlaatklep. Het type liedje maakt dan niet uit.’

De Molukse Dag op Kwaku is voor alle leeftijden, daar houdt de organisatie dan ook rekening mee. Ook broer en zus John en San Matitaputty, die sinds de oprichting van de band de harde kern vormen, hebben in de 50 jaar dat ze muziek maken veel zien veranderen, in vele opzichten. ‘De smaak van de derde generatie nu is anders als in onze tijd toen wij die leeftijd hadden. Dat alles heeft te maken met keuzes. Nu zijn er zoveel mogelijkheden. We merken dat er minder lagu-lagu gezongen wordt. Het is belangrijk dat onze roots niet vergeten wordt. Daar hoort ook onze eigen muziek bij. Dat herinnert ons eraan waar onze ouders en grootouders vandaan komen.’

Het belooft dus een echte Molukse pesta te worden zaterdag 30 juli op het Kwaku Summer Festival dat in het teken staat van het lustrum. Het programma en de complete line-up wordt de komende weken verder bekend gemaakt.

Meer informatie over de Molukse Dag op Kwaku volgt! Houdt onze website in de gaten.

Tekst: Redactie / Gita Lopulisa

Onze kersverse TIFA Magazine in het kader van ons 10-jarig bestaan is een feit! Wordt nu abonnee.

Naast ons krantje presenteren wij nu ook met trots ons blad in een magazine versie. Wordt nu lid! U kunt zich aanmelden via: social@tifamagazine.com Ovv Abonnee Magazine, uw naam, email en adres gegevens. Nu 1 jaar, 4 edities voor 15 euro exclusief verzendkosten.

Total
0
Shares
Related Posts