An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Focus op nieuwe haven Ambon New Port

AMBON – Voorzitter Saudah Tuankotta Tethol van de Komisi II DPRD Provinsi Maluku, de regionale raad van de provincie Molukken, zet vraagtekens bij de National Fish Barn op het hoofdeiland Ambon; volgens haar zijn er veel onduidelijkheden. En moet de focus daarop gericht zijn. Dat melden verschillende Indonesische media.

Ambon New Port is een groot project waarin de regio Maluku wordt aangeduid als National Fish Barn. De Deputi I Kepala Staf Kepresidenan, plaatsvervangend hoofd van de presidentiële staf, Febry C. Tetelepta, verklaarde eerder dat een grote zeehaven in de Molukken zowel voor de internationale positie en economische kracht van Oost-Indonesië essentieel zal zijn. Met Ambon als nationale haven van Indonesië zal de Molukken een belangrijke toegangspoort tot de Aziatische markt worden. Tevens moet het werkgelegenheid bieden aan de lokale gemeenschap van Maluku.

Hoofd van de Moluccan Communications and Information Service (Kominfo), Semmy Huwae, heeft alle twijfels ontkracht. Hij benadrukt dat het proces momenteel loopt. Volgens hem wacht de regionale overheid (Pemda) van de Molukken op een masterplan van de centrale overheid in Jakarta.

Bekijk de statement van Saudah Tuankotta Tethol in de video hierboven.
Bronnen: Strategi News Tribun Ambon Oke Finance Deskominfo Maluku TV Channel
Total
0
Shares
Related Posts