Garuda Indonesia hervat binnenlandse netwerk

De nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië, Garuda Indonesia, heeft vanaf gisteren 07 mei een deel van het binnenlandse netwerk hervat. Het aantal vluchten dat zal hervatten is geheel afhankelijk van de voorwaarden die door het Ministerie van Transport van Indonesië worden gesteld. Deze voorwaarden hangen samen met het beperken van reizen tijdens en rondom de Ramadan en het Suikerfeest, met het doel om het Coronavirus binnen Indonesië te beperken.

President & CEO Irfan Setiaputra geeft aan dat de beschikbare vluchten vanaf gisterenmiddag te boeken zijn op alle verkoopkanalen. Hij vervolgt door te zeggen dat er intensief gecommuniceerd en samengewerkt wordt met de regering en de relevante autoriteiten om de vluchten zodanig voor te bereiden zodat de intentie blijft om zoveel mogelijk de verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.

Garuda Indonesia hanteert een strikt beleid omtrent het accepteren van passagiers op hun vluchten: Zo dienen passagiers voor deze speciale binnenlandse vluchten in het bezit te zijn van onder andere een gezondheidscertificaat. Tevens moeten passagiers kunnen aantonen wat het doel van de reis is en/of dat ze naar hun thuisland terugkeren middels een reisverklaring in te vullen.

Meer informatie over de vluchten en de COVID-19 maatregelen is te vinden op www.garuda-indonesia.nl

Exit mobile version