An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Gemeenschap van de vrede: Jalan Merawat Perdamaian (JMP)

AMBON – Jalan Merawat Perdamaian (JMP) organiseert diverse vredelievende activiteiten zoals het vertellen van vreedzame verhalen op de binnenplaats van de Al Fatah Moskee met als doel om alle kinderen van diverse religieuze achtergronden op Ambon bij elkaar te laten komen en zij elkaar op een vreedzame manier kunnen leren kennen.

Tekst: Novi Ohorella

Jalan Merawat Perdamaian (JMP) werd opgericht op 29 september 2017. Vanaf de start zijn er zo’n 17 Peace Volunteers werkzaam en zij worden aangestuurd door Joe Manusiwa. De meest uit het oog springende activiteit van JMP is een vredeskamp voor interreligieuze kinderen waarin actief verhalen worden verteld over saamhorigheid tussen eilanden, religies en het aanwezig zijn in moskeeën en kerken om de waarden van vrede te delen.

De ontwikkelingen die in Maluku hebben plaatsgevonden, hebben er voor gezorgd dat er meer liefde, respect en erkenning is ontstaan voor de diverse religieuze achtergronden van alle Molukkers. Als het om de vrede gaat lijken met name de jongeren het belang hiervan steeds duidelijker in te zien en beseft men dat er ook hard gewerkt en geïnvesteerd moet worden in de jeugd om de vredesboodschap te bewaken en door te kunnen geven.

Dit was ook de visie van Eklin De Fretes, founder van JMP. Een community oprichten voor kinderen en jongeren met als missie het bijbrengen en onderwijzen van het belang van vrede in het leven van alle mensen. Zodat zij later een goed voorbeeld zullen zijn voor de komende generaties.

Bij de herdenking van de Internationale Dag van de Vrede op 21 september 2020 en de derde verjaardag van de JMP-gemeenschap op 29 september, is er een vredesboodschap van Founder JMP Eklin De Fretes. “Alle gezamenlijke activiteiten, zijn allemaal ontmoetingsmomenten om onze mensen in de Molukken te verenigen.”

Total
0
Shares
Related Posts