An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Gouverneur Molukken in gesprek met Inpex over Masela-Blok

De Molukse gouverneur Murad Ismail heeft vorige week een ontmoeting in Jakarta gehad met de president-directeur van het Japanse Inpex, Akihiro Watanabe, over de toekomst van het Masela-Blok. De vergadering was niet alleen bedoeld om contact te leggen, maar ook gelijk om de werkagenda voor het beheer van het Masela-blok te bespreken.

De bouwfase begint in 2022 en de productiefase begint in 2027 tot 2055. De INPEX-partij hoopt op steun van de provinciale overheid van Maluku, met name bij de beschikbaarstelling van grond, ruimtelijke ordening en amdal.

De bedoeling is dat de provinciale overheid gaat samenwerken met INPEX en SHELL als operator partners bij het realiseren van competitieve LNG-ontwikkeling op land. “Zodat de Molukken ook daarvan mee kan profiteren. De samenwerking moet zowel de nationale als regionale economie stimuleren en de inkomsten voor de Molukse eilanden garanderen”, zegt Murad.

Het beheer van het stroomopwaartse olie- en gasveld van Abadi in het Masela-blok zal naar verwachting een dubbel effect hebben op de inkomsten van Indonesië tot 153 miljard USD.

Het Japanse Inpex en Royal Dutch Shell heeft $14 miljard geïnvesteerd in de ontwikkeling van het gasproject in de Molukken. De bedrijven hadden een versneld ontwikkelingsplan aan de Indonesische regering gevraagd, om in 2019 al te beginnen met het produceren van gas uit het Masela-blok. Maar het is een lange termijn project, niet voor één of twee jaar, of zelfs 10 of 15 jaar, maar een heel lang project waarmee honderden biljoenen aan roepia zijn gemoeid.

Dat zorgt ervoor dat er mogelijkheden zijn om burgers op te leiden of eventuele omscholing voor banen die bekleedt moeten worden. De provinciale overheid (DPRD Provinsi Maluku) wil daarom jonge lokale studenten stimuleren om een richting te kiezen waarmee zij belangrijke functies kunnen bekleden. Anders zouden gespecialiseerde werknemers van buitenaf moeten worden gehaald.

Vorig jaar spraken wij Fatah Imdul Umasugi, een student uit Ambon, de Molukken. Hij studeert op dit moment verder in Turkije, speciaal om zich te specialiseren in een vak om straks van toegevoegde waarde te zijn. Hij volgt de studie Petroleum and Natural Gas Engineering.

“De Molukken heeft zoveel rijkdom op dit gebied en het is belangrijk dat dit op een goede manier wordt gemanaged door het Molukse volk zelf”, zo vertelde hij in een interview met Tifa Magazine.

Lees het hele interview hier!

Bron: Berita Beta

Total
0
Shares
Related Posts