An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Gouverneur Molukken: “Jangan main-main”, wie zich niet aan de maatregelen kan houden mag Maluku weer verlaten!

De regionale regering van de Molukken is begonnen met het invoeren van quarantainevoorschriften voor mensen die Maluku binnenkomen. De maatregel is onderdeel van het nationale coronabeleid in Indonesië. Dat verklaarde de Molukse gouverneur, Murad Ismail, aan de lokale pers dinsdag.

De Molukkers zelf zijn verplicht, als zij terugkeren uit andere regio’s, om zichzelf te isoleren in hun respectievelijke huizen. En mensen die niet afkomstig zijn van de Molukken worden 14 dagen geïsoleerd in het door de provinciale regering voorbereide isolatiecentrum. Bij binnenkomst op lucht-, of zeehavens moeten alle reizigers een zogenaamde ‘health alert card’ invullen en meewerken aan een health check.

“Molukkers moeten bij terugkomst in Maluku in thuisisolatie. De ongeveer 20 tot 40 procent van de mensen die hier dagelijks uit Java komen moeten verplicht 14 dagen in geïsoleerde corona-quarantaine”, verklaard Murad Ismail.

Wie zich niet aan de maatregelen kan houden, worden simpelweg teruggestuurd naar hun gebied van herkomst. Maar dat zal onder begeleiding gebeuren, dus onder toezicht tot aankomst op het vliegveld Pattimura Airport.

– Murad Ismail, gouverneur van Maluku

De Molukse gouverneur vraagt via de pers aan de bevolking om het Covid-19 niet te onderschatten, die momenteel in verschillende delen van de wereld is opgedoken, waaronder nu ook in Maluku, zegt hij.

Murad beschreef het coronavirus als een machtige tsunami die het voortbestaan ​​van de menselijke ziel bedreigde. Daarom worden de bewoners gevraagd waakzaam te blijven, volg gewoon de corona-maatregelen herhaalde hij nogmaals.

Deze verscherpte coronabeleid is een nationaal besluit, gemaakt door president Joko Widodo van Indonesië. Mensen worden opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te werken en om grote evenementen en groepsactiviteiten te mijden. Iedereen in Indonesië wordt gevraagd om genoeg afstand van elkaar te bewaren. Ook worden drukke en openbare plekken door de autoriteiten ontsmet.

  • De gouverneur van Maluku, Murad Ismail, tijdens een teleconferentie met president Joko Widodo en alle andere gouverneurs vanuit zijn kantoor in Ambon.
Bronnen: Kompas, Tribun Ambon, Berita Beta, Antara News
Total
0
Shares
Related Posts