An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Gouverneur Molukken krijgt als eerste coronavaccin

AMBON – De Molukse gouverneur Murad Ismail heeft verklaard dat hij zich straks als eerste in de Molukken laat inenten tegen het coronavaccin. De 59-jarige politicus wil zo laten zien dat het veilig is.

De Indonesische president Joko Widodo maakte bekend dat straks iedereen zich gratis kan laten inenten. Een plan van zijn regering om sommige burgers te laten betalen voor het vaccin is de prullenbak ingegaan. Dan zouden alleen kwetsbare groepen kosteloos toegang krijgen tot het vaccin. Het land begint aanstaande maandag zijn vaccinatiecampagne.

Tekst gaat verder onder de banner

De centrale overheid heeft 125,5 miljoen dosissen coronavaccin van het Chinese bedrijf Sinovac gekocht. Daarvan zijn er al 3 miljoen in het land. De president is de eerste Indonesiër die zich straks laat inenten tegen het coronavaccin. Door de 18- tot 59-jarigen eerst in te enten hoopt Indonesië sneller tot groepsimmuniteit te komen.

De provincie Maluku heeft voor de eerste fase 15.120 injectieflacons met het Covid-19 vaccin. Op vrijdag 15 januari zal in de Molukken gelijktijdig de vaccinatie beginnen.

Bron: Gatra / Welhemina Nussy

Total
0
Shares
Related Posts