Gouverneur Molukken in nieuwjaarsspeech: “Wij Molukkers moeten elkaar steunen”

De Molukse gouverneur Murad Ismail hield op een drukbezochte nieuwjaarsfeest samen met burgemeester Richard Louhenapessy van Ambon zijn nieuwjaarstoespraak op het Lapangan Merdeka plein. De voormalige commandant van de Nationale Mobiele Brigade van de politie (Brimob), richtte zich vannacht vooral tot het Molukse volk.

,,Namens de regionale regering en mijn familie wens ik de hele Molukse gemeenschap en in het bijzonder die hier nu in Ambon zijn een gelukkig Nieuwjaar op 1 januari 2020. Ik vraag jullie terwijl ik hier sta; om als Molukse gemeenschap hand in hand door het leven te gaan. Baku tongka, baku kele! Als regionale regering wil ik samen met de burgemeester en alle regenten van Maluku ons werk goed blijven doen! Hierbij vraag ik jullie om ons te steunen. Sta achter mij en de vice-gouverneur, de burgemeester en loco-burgemeester van onze hoofdstad Ambon”, zo zei hij.

,,Laten we allemaal blijven bidden en moge de Molukken zich in 2020 kunnen vergelijken met andere welvarende provincies. En in het rijtje stijgen mede dankzij onze gebeden en steun van de Molukse gemeenschap. Tot slot heb ik nog een belangrijke laatste boodschap; Laten wij samen onze religieuze harmonie beschermen met de handen ineen gezamenlijk bewegen ‘Mangurebe Maju’ in 2020!”, zo eindigde de gouverneur zijn nieuwjaarstoespraak 1 minuut voor 24.00 uur.

Moge de Almachtige ons beschermen in de Molukken en hier in Ambon stad.”

Tabea!

Lees ook: Gloednieuwe verbinding vanaf Amsterdam naar Ambon via Bali

VISITAMBON2020.COM

Exit mobile version