Gouverneur Molukken zet vaart achter projectontwikkeling infrastructuur

Gouverneur Murad Ismail van de Molukken bracht vorige week een bezoek aan het kantoor van de president van de Republiek Indonesië. Om het projectontwikkeling voor infrastructuur in Maluku sneller te realiseren tussen 2020 en 2024. Het voorstel werd eind vorig jaar ingediend. De gouverneur werd vergezeld door Lucky Wattimury de voorzitter van het Provinciale Parlement van de Molukken en Infrastructuur Coordinator, Febry Calvin Tetelepta.

Het is de bedoeling dat er nu gewerkt moet worden aan de bouw van een aantal strategische projecten op het gebied van transport, voor zowel op land, als over zee en door de lucht. De regionale regering wil de Molukken uit de isolatie halen en heeft een aantal infrastructuur projecten die gerealiseerd moeten worden op Seram, de Babar-eilanden, Aru-eilanden, Kei-eilanden, Tanimbar-eilanden, Lemola, Buru en tal van andere kleine Molukse eilandjes.

De eerste stap is gemaakt tussen de regionale regering en de ministeries en instellingen om de infrastructuurbehoeften van Maluku te bespreken van 2020 tot 2024, aldus Kepala Staf Presiden (KSP) Jenderal (Purn) Moeldoko.

De gouverneur van Maluku, Murad Ismail, heeft zijn waardering uitgesproken voor de positieve reactie van de centrale regering, met name de president van Indonesië, Joko Widodo.

Hij benadrukte dat de aandacht en steun van de centrale overheid nodig is. “Anders zal de Molukken niet vooruit komen en in armoede blijven verkeren. Op dit moment wordt Maluku als een achtergestelde regio beschouwd omdat het de vierde armste provincie is en de regio met de hoogste werkloosheid in Indonesië”, zei hij.

Bron: Terepong News

Exit mobile version