An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Gouverneur Murad Ismail aanwezig bij inhuldiging van nieuwe kerk in Ambon: “Blijf samenwerken en elkaar ondersteunen”

De kerk is een geschenk en zegen vanuit de hemel. Omdat elk Huis van Aanbidding als teken en symbool staat van de aanwezigheid van God. Zo opende de gouverneur van de Molukken, Murad Ismail, zijn speech tijdens de inhuldiging van het nieuwe Imanuel kerkgebouw in Karang Panjang op Ambon.

“We zijn vandaag getuige van de goedheid van God voor de mensheid, bij de dienaren van de GPM (Gereja Protestan Maluku), Imanuel Karpan Congregatie”, zei de gouverneur van Maluku zondag.

Murad, die zelf islamitisch is zegt dat een kerk of moskee niet zomaar een prachtig gebouw is, waar hard voor gewerkt is en dat veel geld heeft gekost. Maar dat het gebouwd is met hoop, geloof en liefde. Het altijd vertrouwen op de Almachtige God.

Ik overdrijf niet, zei de gouverneur, terwijl hij het harde werk van het comité, de gemeenschap en de steun van verschillende partijen waardeerde.

De gouverneur ziet elk religieuze huis als een boodschap dat we bezig zijn met het bouwen aan een toekomst. Dat wij Molukkers, de gemeenschappen samen moeten blijven werken, elkaar moeten ondersteunen en vertrouwen”, voegde de gouverneur eraan toe.

De voormalige commandant van het nationale mobiele politiebrigade hoopt dat met de inhuldiging van het Imanuel kerkgebouw, het geloof nog sterker zal zijn, als een stevige rots. Zodat, hoewel de Molukken te maken hebben met natuurgeweld en sociale problemen onze mensen niet gemakkelijk te beïnvloeden zijn en hun hoop verliezen. “Omdat het Moluks volk altijd vertrouwen heeft op God die de hemel en aarde heeft geschapen, benadrukt Murad.

De gouverneur hoopt ook dat het kerkgebouw een centrum zou kunnen worden voor de ontwikkeling van de karakter en moraliteit van de mensen in de confrontatie met de dynamiek van steeds snellere en complexere ontwikkelingen.

“Religies in het algemeen en de kerk in het bijzonder, versterkt de morele verdediging, evenals inspirerende en motiverende mensen, om voort te zetten met het opbouwen van kwaliteitsvolle levens en het gezamenlijk ontwikkelen van een natie”, zegt hij.

“Ik hoop dat iedereen in de Molukken de handen ineen blijven slaan, alles met elkaar delen en zichzelf verplichten om samen een eerlijke en billijke toekomst op te bouwen”, zei de gouverneur tot slot.

Bronnen: Berita Beta, Teras Maluku, Fokus Maluku
Foto: Humas Maluku

Total
0
Shares
Related Posts