Gouverneur Murad Ismail waarschuwd: Maak geen misbruik van de hulpbronnen in de Molukken

Na minister Susi Pudjiastuti van Zeewezen en Visserij, die door Murad Ismail werd bikritiseerd over de maritieme sector op de Molukken, spreekt de Molukse gouverneur opnieuw stevige taal, dit keer in het bijzijn van minister Nila van Volksgezondheid. Dat melden verschillende Indonesische media.

Gouverneur Murad Ismail van de Molukken heeft deze week een verklaring afgelegd in aanwezigheid van Nila Juwita Moeloek de Indonesische minister van Volksgezondheid. Dat deed hij tijdens een inauguratie ceremonie van het nieuwe maritiem ziekenhuis Dr. Johannes Leimena op Ambon.

Murad Ismail heeft in duidelijke taal medegedeeld dat iedereen die van plan is om misbruik te maken van de natuurlijke hulpbronnen op de Molukken, hij zal confronteren.

De voormalige commandant van de Nationale Mobiele Brigade van de politie (Brimob), heeft geen namen genoemd wie er nu precies profiteert van de natuurlijke rijkdommen die er worden geëxploiteerd. Maar verklaarde dat degenen die al hebben geprofiteerd van de hulpbronnen egoïstisch waren. Tevens zegt hij, dat met hem aan het hoofd het Molukse volk niet langer in armoede mag gaan leven. En daar moet de provincie aan gaan werken.

“Ik hef de oorlogsvlag voor iedereen die zich alleen bezighoudt met zichzelf en zich niet bekommert om de omstandigheden die wij tot nu toe als bevolking hier voelen op de Molukken”, zei hij.

Murad voegde eraan toe dat hij nu als gouverneur volledig verantwoordelijk is voor het beheer van de natuurlijke hulpbronnen van Maluku.

“Het hoofd van de regio heeft als taak de armoede te bestrijden. Zodat de gemeenschap welvarender wordt en aan de toekomst kan bouwen”, aldus Murad Ismail.

“Ik ben de gouverneur van de Molukken, en ik ben verantwoordelijk voor alles wat er in Maluku gebeurt”, benadrukte hij.

Bronnen: Tribun News, Kompas

VISITAMBON2020.COM
Ambon Fest Week – 17 t/m 24 oktober 2020

Exit mobile version