An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Health Awareness creëren voor de meest kwetsbare jongeren in Maluku

Tifa Melanesia Babunyi (TMB) en Jaringan Indonesia Positif (JIP) hebben onlangs een MoU ondertekend om gezondheid Awareness te creëren onder jongeren in Maluku door middel van een Out of School Project in de hoofdstad Ambon. Het project omvat discussies over het gezinsleven, relaties, cultuur en genderrollen, maar ook over mensenrechten, gendergelijkheid, lichamelijke autonomie en bedreigingen zoals discriminatie, seksueel misbruik en geweld. Voor dit project wordt de komende maanden samengewerkt met lokale Molukse jongeren.

Alleen al op Ambon zijn 5000 mensen besmet met HIV. Uit onderzoek van de UNFPA hebben gemeenschappen in Maluku nog steeds weinig kennis en onderwijs hierover. En dient deze programma ter ondersteuning van voorlichting over HIV/AIDS, voornamelijk voor jongeren, inclusief gedetailleerde informatie over het verdere voorkomen van infecties. En ook hoe of waar men zich vertrouwelijk en betrouwbaar kan laten testen. Inclusief behandeling op het eiland en links naar informatie over hoe te leven met HIV.

Doel: Awareness creëren over gezond leven, het verbeteren van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten, inclusief hiv-bewustzijn om verdere verspreiding van infecties te voorkomen. En de kwaliteit van leven van jongeren met hiv te verbeteren.

Dit project is een samenwerking tussen Jaringan Indonesia Positif (JIP), United Nations Population Fund (UNFPA) en Tifa Melanesia Babunyi (TMB). De activiteiten en programma’s zijn al gestart. Alle nieuws en updates kunt u vinden op onze website www.tifamelanesiababunyi.com.

Total
0
Shares
Related Posts
Lees verder

Pattimura-Dag 2020

AMBON – Molukkers over de hele wereld herdenken vrijdag de Molukse held Pattimura. Elk jaar op vijftien mei…