Hela Rotan Aboru in de race voor de meest prestigieuze publieksprijs van het grootste erkenningsevenement: de API AWARD 2022

ABORU – Hela Rotan is een culturele traditie van het dorp Aboru (eiland Haruku,
Centraal Molukken). Het vindt plaats tussen het eind van het oude jaar en het begin van het nieuwe jaar.

Door: Sarah-Ellen Saija

Jouw unieke stem op Hela Rotan Aboru: kiezen voor nationale erkenning van het behoud van de traditie Hela Rotan in Aboru; kiezen voor nationale erkenning van het behoud van het erfgoed van de Leluhur (voorouders); kiezen voor de culturele waarden van Centraal Molukken; het verhogen van het toerisme op Centraal Molukken naar nationaal niveau.

Stem vóór 1 november 2022 via de sociale media via https://linktr.ee/Hela_Rotan_Maluku

Museum Rekor Indonesia (MURI)

Op 16 oktober 2020 is de Hela Rotan Aboru opgenomen in de MURI – Indonesische equivalent van Guinness World Records – op initiatief van Buku voor Aboru (BVA) en de Pemuda Aboru in Jakarta. Deze initiatiefnemers brachten het certificaat als bewijs naar Aboru op 19 december, waar dit tijdens een rituele ceremoniële in ontvangst werd genomen in aanwezigheid van het gehele dorp, de Pemerintah Negeri Aboru en de Tua Adat’s. Op 21 december werd een duplicaat aan de huidige gouverneur van de Molukken, Bapak Murad Ismail, overhandigd op het gemeentehuis in Ambon in aanwezigheid van de initiatiefnemers en de bapa raja van Aboru.

Anugerah Pesona Indonesia (API)

De API Award is een prestigieus nationaal toeristisch
erkenningsevenement in Indonesië. Dit wordt jaarlijks toegekend aan de meest onderscheidende regio’s en/of plaatsen met o.a. specifieke culturele tradities, toeristische
evenementen, landelijke schoonheid of traditionele gerechten. Van juni tot en met oktober 2022 kan men zowel binnen als buiten Indonesië zijn/haar stem uitbrengen op de genomineerden.

Uniek en authentiek

Voor het eerst in de culturele geschiedenis van Aboru heeft BVA in Jakarta i.s.m. de Pemerintah Negeri Aboru de Hela Rotan van Aboru ingeschreven om deel te nemen aan de voorrondes van de API Award 2022. Als een van de drie finalisten van de API Award 2022, categorie Cultuur staat Hela Rotan Aboru sinds afgelopen juli op de eerste plaats in de ranglijst.

Meer info
Home pagina BVA: https://www.titainaama.org/en
Community Aboru Cerdas: https://www.instagram.com/bukuvooraboru/
Webshop BVA: https://www.instagram.com/bva_merchandise/
Negeri Aboru: https://www.instagram.com/aboru_official/

Foto: @aboru_official (Instagram)

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Exit mobile version