An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Het voetbaleiland van de Molukken

AMBON – Ambon staat bekend als een eiland met getalenteerde voetballers. De online magazine Pandit Football besteedt aandacht hieraan. Het Ambonese dorp Tulehu heeft de bijnaam ‘Brazilië van Indonesië’. Uit deze dorp komen namelijk grote talenten vandaan die op het hoogste niveau in Indonesië voetballen. En die in het nationale elftal zitten of hebben gezeten.

Spelers als Anwar Ohorella, Imran Nahumarury, Dedy Umarella, Abduh Lestaluhu, Hasyim Kipuw, Hendra Adi Bayauw, Rizky Pellu, Ramdani Lestaluhu, Alfin Tuasalamony zijn een paar namen van Molukse profvoetballers uit Tulehu. Opkomend is Hamsa Lestaluhu. Kortom Tulehu is een echt voetbaldorp.

Maar voetbal is eigenlijk niet alleen maar verbonden aan het dorp Tulehu, maar aan het eiland en de hoofdstad Ambon als geheel. De meerderheid van haar inwoners houden van voetbal.

Voetballen voor jongens in Ambon is als het onderwijs zelf. Het houdt ze bezig en ze worden ambitieus. Lees verder in Pandit Football.

Bekijk ook bovenstaande reportage van NET. over het voetbaldorp Tulehu.

Total
0
Shares
Related Posts
Lees verder

Ambon stad in 40 seconden

Bekijk Ambon in deze hyperlapse filmpje. Een timelapse is simpel gezegd een video waarin de tijd versneld wordt. …
Lees verder

Moluccas Story: Bakar Sagu

Sagu (sago) het basisvoedsel van de Molukken afkomstig van de Sagupalm. Hier worden meerdere lekkernijen van gemaakt. Zoals…