An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Hoofd Gezondheidszorg en directeur oogkliniek Ambon voor werkbezoek in Nederland

Na het ondertekenen van de memorandum of understanding (MoU) tussen de steden Vlissingen en Ambon deze week, heeft het hoofd van de Gezondheidszorg van Ambon, dr. Wendy Pelupessy samen met dr. Daniel Siegers, directeur van het Ambon – Vlissingen oogkliniek, evaluatie bijeenkomsten gehouden met Stichting Samenwerking Vlissingen Ambon over 2019.

De artsen uit Ambon hebben verder gesprekken gevoerd met SSVA voor projecten die in 2020 moeten worden uitgevoerd. Zoals oogchirurgie, urologiechirurgie, kinderopvangprojecten en hygiëneprojecten. Daarna vond vrijdag ook een ontmoeting plaats met dr. Ivan Gan van het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam voor het oogchirurgieproject dat de phaco-emulsificatietechniek moet gebruiken.

Zaterdag brengen zij een bezoek aan het ziekenhuis van Alkmaar met de Moluks-Nederlandse cardioloog Giovanni Tahapary. Met de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Vlissingen en Ambon kunnen medische ingrepen waarvoor burgers in de Molukken naar Java of Makassar moeten afreizen, nu in de hoofdstad Ambon worden gedaan.

De gratis operaties zijn bedoeld voor de armere bevolking. Nu kunnen mensen in heel de Molukken, maar ook van andere eilanden zoals Papua zich aanmelden in Ambon voor gratis operaties. Hiervoor komen elk jaar medische specialisten vanuit Nederland naar Ambon.

Total
0
Shares
Related Posts