An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Hoofdstad Ambon start met ‘Zaterdagochtend Schoon Omgeving Programma’

Burgemeester Richard Louhenapessy van Ambon lanceert het Sabtu Pagi Bersih Lingkungan, oftewel de Zaterdagochtend Schoon Omgeving Programma dat samenvalt met de Nationale Afvaldag 2020 (HPSN) op het strand van Rumah Tiga in Ambon.

Zaterdagochtend heeft de gemeente Ambon op verschillende plaatsen in de stad samen met bewoners zwerfafval opgeruimd. Jong en oud, verenigingen en collega’s, iedereen is welkom. Zo laat de lokale autoriteiten weten.

Al een paar jaar worden er programma’s opgezet waardoor naast de routine van schoonmaakdiensten ook de inwoners geleidelijk een strakke structuur meekrijgen om het afvalprobleem op de juiste manier onder controle te krijgen in hun woonomgeving.

“Mari! Bikin katong pung ibu kota tercinta Ambon Manis kombale.”

Louhenapessy verklaard aan Radio DMS dat het huidige milieuprobleem een ​​wereldwijd probleem is. De burgemeester praat ook met collega’s uit het buitenland die ervaring hebben met zwerfafval in dichtbevolkte gebieden.

Daarom heeft hij als burgemeester zelf grote bezorgdheid geuit over het afvalprobleem in zijn stad. Het omgaan met afval en de impact ervan op het milieu is één van de prioriteiten van de lokale overheid, waarbij de gemeenschap bij betrokken moet worden. Zo laat hij weten aan de pers.

  • Ibu Debby Louhenapessy, de burgemeester’s vrouw gaf het voorbeeld om samen met studenten en basisschoolleerlingen met hun leraren, brandweerlieden en de openbare ordehandhavers (Satpol PP) het strand schoon te maken.

  • Behalve het opruimen van afval zaterdag, was het programma ook gevuld met het planten van bomen door de burgemeester en Forum Koordinasi Pimpinan Daerah (Forkopinda).

De burgemeester streeft naar een afvalvrije hoofdstad.

“Vandaag heeft de autoriteiten van Ambon stad, de Sabtu Pagi Bersih Lingkungan gelanceerd. We hebben met alle dorpshoofden en schoonmaakdiensten gecoördineerd om de gemeenschap te informeren en uit te nodigen om gezamenlijk onze leefomgeving schoon te maken”, aldus Louhenapessy.

Een jaar geleden was de vrijdag opschoondag al opgezet, waarbij schoonmaakdiensten in Ambon extra rondes doen. Maar die komen blijkbaar toch handen tekort. Waardoor er nu de zaterdagochtend Clean the Environment program is bijgekomen.

Bron: Radio DMS
Foto’s: Tabea AMQ

Total
0
Shares
Related Posts