An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Hoofdstad Molukken tekent MoU met MVO-Nederland op het gebied van afvalbeheersysteem

AMBON – De hoofdstad Ambon van Maluku heeft op 15 augustus jl. een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met de Nederlandse overheid voor de ontwikkeling en verbetering van het huishoudelijk afvalbeheersysteem.

Ondanks dat er al jaren aan wordt gewerkt kent de stad, met ruim 400.000 inwoners, nog altijd een groot afvalprobleem.

De ondertekening van het Memorandum of Understanding (MoU) werd vastgelegd door waarnemend burgemeester Bodewin M. Wattimena van Ambon en plaatsvervangend ambassadeur Ardi Stoios-Braken van Nederland in Indonesië. En een vertegenwoordiger van het particuliere bedrijf PT Milion Limbah Ambon.

Stoios-Braken verklaarde dat het programma is ontstaan ​​na eerdere samenwerkingen tussen het ministerie van Milieu en Bosbouw en het Nederlandse ministerie van Infrastructuur, met de betrokkenheid van (MVO- Nederland) verschillende Nederlandse milieu- en afvalbeheerbedrijven.

De samenwerking op het gebied van afvalbeheer zal dit jaar worden uitgevoerd met de hulp van lokale niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) en met financiering van de Partnering for Green Growth and the Global Goals 2030 (P4G), waar Indonesië en Nederland lid van zijn, voegde ze eraan toe.

Ook afvalprobleem op andere Molukse eilanden

Voor de omliggende andere eilanden van de Molukken betekent dit helaas nog niets. Ook zij blijven zitten met alle plastic en ander afval dat dagelijks wordt geïmporteerd en moeilijk van het eiland afkomt.

Bron: Pemkot Ambon

Total
1
Shares
Related Posts