An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Hoofdstad Molukken verlengt coronamaatregelen tot half augustus

AMBON – De hoofdstad van de Molukken verlengt de PSBB vanwege het coronavirus tot 16 augustus. Omdat de stad opnieuw behoort tot de rode risicogebieden. Maatregelen op langere termijn houdt burgemeester Richard Louhenapessy nog even achter de hand. Wel kondigde de lokale overheid aan dat de openingstijden van horeca, toko’s voor basisvoedsel en supermarkten mogen beperken tot 18.00 uur en max 20.00 uur ‘s avonds.

De zogeheten Pembatasan Sosial Berskala Besar (PSBB), oftewel grootschalige sociale beperkingen werden deze week verlengd. De strenge coronamaatregelen worden weliswaar versoepeld. De corona-aanpak in Ambon is erop gericht het virus maximaal onder controle te krijgen, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen, aldus het hoofd van de Gezondheidszorg van Ambon, dr. Wendy Pelupessy.

Visit Ambon 2020

Voor de vergunningsplichtige evenementen na de maand augustus in het kader van ‘Visit Ambon 2020’ is er nog steeds geen duidelijkheid. Volgens Rico Hayat het hoofd van toerisme & cultuur in Ambon komt er door de recente corona-ontwikkelingen onder meer hiervoor mogelijk pas een nieuwe overweging na eind augustus.

Corona-update: Molukken, Noord-Molukken, Papoea en West-Papoea

Maluku
Positief: 1292
Genezen: 786
Overleden: 25

Maluku Utara
Positief: 1613
Genezen: 854
Overleden: 49

Papua
Positief: 3215
Genezen: 1743
Overleden: 34

Papua Barat
Positief: 536
Genezen: 350
Overleden: 6

Bronnen: Dinas Kesehatan Maluku, Dinas Pariwisata & Kebudayaan – Pemerintah Kota Ambon, Berita Beta

Total
0
Shares
Related Posts