An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Hoofdstad Molukken vertegenwoordigd op Franse muziekfestival Fete de la Musique

AMBON – Lokale muzikanten uit de hoofdstad Ambon nemen dit jaar deel aan het Fête de la Musique 2020. Het evenement zou eigenlijk in Parijs plaatsvinden, maar door het wereldwijde corona-crisis zal het optreden in een vorm van een video-performance uitgevoerd worden.

Het Fete de la Musique, brengt jaarlijks duizenden mensen in Frankrijk en zo’n 120 landen over de hele wereld bij elkaar. Het is van oorsprong een Frans jaarlijks terugkerend muziekfestival op 21 juni. De hoofdstad Ambon van de Molukken is door UNESCO erkend op de werelderfgoedlijst als muziekstad. En zal daarom vaker op zulke internationale podia vertegenwoordigd worden.

Regionale muziek & Reggae

Ambon wordt als wereld-muziekstad op deze festival vertegenwoordigd door de band Kaihulu. Een reggaegroep, die invloeden van traditionele Molukse-muziek gebruikt, zo laat Ronny Loppies, directeur van het Ambon Music Office (AMO), maandag weten vanuit de Molukse hoofdstad.

Volgens de directeur van AMO wordt de Molukse cultuur met uitsterven bedreigd, daarom zullen lokale muzikanten traditionele liederen van Maluku presenteren. Zoals de nummers: Hena Masa Waya, Satu Parau (AB lagu), Batu Badaong, Biarkan Damai Selalu Ada di Maluku, Syalom Asalamualaikum, Panggayo en We Are Musician.

De band Kaihulu werkt voor dit muziekproject samen met Jonas Silooy studio musik dan tari tradisional dari sanggar Booyratan.

Voor de video-performance die zij moeten inzenden op 10 juni zijn de dames van de groep gekleed in traditionele kleding (kain-tenun), van de Tanimbar-eilanden en de mannen als inheemse Alfoeren. De oorspronkelijke stammen van de Molukken. Zie foto hierboven.

Bron & Foto: Antara News

Total
0
Shares
Related Posts