HouJSTD Band komt naar de Molukse Dag op Kwaku

houjstd band - Sioh la sapa sangkah

De nostalgische HouJSTD Band komt in de oude bezetting naar de Molukse Dag op Kwaku! De band die in de jaren ’90 en begin ’00 aan top stonden in de gemeenschap met een unieke sound. Deze zomer zijn ze na lange tijd weer te bewonderen op het grootste Molukse event van het jaar.

De band die afkomstig is uit Breda heeft totaal 4 CD’s uitgebracht, drie met Molukse liederen, en 1 CD met Engelse soulnummers. Eén van hun grootste hits is natuurlijk het Papua nummer Sajojo! Haal u herinneringen op en beluister het nummer Olé Sio in het filmpje hierboven.

Tevens stond HouJSTD Band er bekend om dat zij bekende Molukse artiesten begeleide uit binnen- en buitenland o.a. Broery Pesulima, Martin Mailoa, Freddy Hitipeuw, Bobs Sisters, Jopie Latul, Mery Gaspersz, Moluccas, Corr Tetelepta, Ongen Latuihamalo, Lula Drakel, Leo Colling, Ferry Sapulete en Stanley Guslaw. En uit Nederland Jimmy Bellmartin, Justine Pelmelay en Ais Lawalatta.

Zoals gezegd komen ze op 27 juli 2019 met de oude bezetting en enkele nieuwe bandleden, die de ontbrekende muzikanten die er niet meer zijn moeten vervangen. Want helaas zijn er vier bandleden en ook medeoprichters van de band al overleden, Ating Johannis, Joop Salampessy, Otje Tigele en Boetje Hitipeuw.

Bezetting HouJSTD Band (Zaterdag 27 juli 2019, Nelson Mandela Park Amsterdam):

Zefnath Tigele (altsax), Ronny Talla (Bass), Jonas Tahapary (conga’s), Ashton De Queljoe (gitaar), Benny Souhuwat (tenorsax), Udi Saptenno (trompet) en Peter de Lima (leadgitaar).

De vervangende nieuwe leden: Eliando Hatumena (drums), Gino Pattirane (keyboard), Lino Siahaya (trombone), Hein Tuasuun (tenorsax).

De Molukse Dag op Kwaku
staat dit jaar volledig in het teken van
VISIT AMBON 2020

MOLUKSE VOCALGROUP SOUL2SOUL 
WINNAAR ‘THE VOICE FAMILY’ 2019

VISITAMBON202O.COM
Volg ons ook op Instagram en Facebook
@visitambon2020

Exit mobile version