An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Human Rights Watch: “Meer dan 70 Papoea’s en Molukkers zitten vast voor vreedzame protesten

Human Rights Watch schrijft in een officiële persbericht over de recente veroordelingen van vreedzame Papoea-activisten die hun stem hebben laten horen voor een vrije onafhankelijke West-Papua. En arrestaties van RMS-activisten in de Molukken. Er zitten meer dan 70 Papoea’s en Molukkers vast die geweldloos en vreedzaam in Indonesië hebben geprotesteerd.

De mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch eist dat de Indonesische regering maatregelen moet nemen om ervoor te zorgen dat politie en openbare aanklagers, met name in de oostelijke provincies van Indonesië, de vrije meningsuiting beschermen in overeenstemming met een uitspraak van het constitutionele hof van 2018.

HRW

Human Rights Watch onderzoekt en rapporteert over misstanden in alle uithoeken van de wereld. De organisatie telt ruim 450 mensen met meer dan 70 nationaliteiten. Van landdeskundigen, advocaten tot journalisten en andere soortgelijke beroepen. Samen beschermen zij de meest risicovolle mensen, van kwetsbare minderheden, burgers in de journalistiek tot vluchtelingen en kinderen in nood.

Ze richten hun belangenbehartiging op regeringen, gewapende groepen en bedrijven. En zetten hen aan toe hun wetten, beleid en praktijken te wijzigen of in sommige gevallen af te dwingen.

Ze zetten zich in voor verschillende zaken, zoals tegen censuur, beperkingen in de vrijheid van reizen en verkiezingen, rassendiscriminatie, dwangarbeid, de rechten van het kind en kinderarbeid, geweld in oorlogstijd en wapenhandel.

Om hun onafhankelijkheid te garanderen, weigeren ze overheidsfinancieringen en beoordelen ze alle donaties zeer zorgvuldig om ervoor te zorgen dat ze consistent zijn met hun beleid, hun missie en hun waarden. Ze werken samen met grote en kleine organisaties over de hele wereld om strijdbare activisten te beschermen en om misbruikers ter verantwoording te roepen en slachtoffers recht te doen.

  • Lees verder op de website van Human Rights Watch:

Indonesia: New Arrests Peaceful Political Expression

List of Known Political Prisoners in Indonesia

Total
0
Shares
Related Posts