An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

In gesprek met minister-president Rutte en staatssecretaris VWS van Ooijen

Tekst: Zainal Umarella

DEN HAAG – Op 31 augustus jl. heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen een gevarieerd aantal individuen uit de Molukse gemeenschap met minister-president Rutte en staatssecretaris VWS van Ooijen. Er waren 20 genodigden, ieder afzonderlijk, uitgenodigd op persoonlijke titel. In de aanloop naar het gesprek is er rumoer ontstaan binnen de Molukse gemeenschap, omdat het niet bekend was wie er uitgenodigd waren en wat nu precies het doel was van de bijeenkomst in het Catshuis.

De genodigden hebben middels e-mail een uitnodiging ontvangen met aanvullende informatie. Een ieder stond daarin vrij om op de uitnodiging in te gaan. De selectieprocedure is vanuit het netwerk van de Ministerie van VWS en Algemene Zaken tot stand gekomen.

Nadat alle gasten waren gearriveerd in het Catshuis begon het programma om 16.00 uur met een welkomstwoord van de minister-president. De groep werd in tweeën gesplitst. Beide groepen kregen tot 18.00 uur de gelegenheid om een uur met de minister-president en een uur met de staatssecretaris in gesprek te gaan.

Iedereen liet elkaar respectvol aan het woord

In het gesprek zijn meerdere onderwerpen besproken waarin een ieder vanuit eigen ervaringen zijn/ haar verhaal kon delen. De minister-president heeft aangegeven dat er vervolggesprekken zullen plaatsvinden met andere individuen uit de Molukse gemeenschap, omdat de gemeenschap erg divers is en hij zich er bewust van is dat de aanwezigen onmogelijk voor alle Molukkers konden spreken.

Total
0
Shares
Related Posts