An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Inauguratie nieuwe gouverneur Molukken op 24 april in Jakarta

Murad Ismail wordt op 24 april geïnstalleerd als nieuwe gouverneur van de Molukken. De Molukse leider wil een reeks ingrijpende hervormingen doorvoeren: werk, armoedebestrijding, gezondheidszorg, onderwijs en milieu. Zijn moto Maluku Bisa! 

Kortom als het aan de ambitie ligt van de oud politiebaas dan wil hij alle problemen oplossen. Zoals hij zelf zegt; voor de huidige en toekomstige generaties. De komende jaren (2019 – 2024) wordt er een reeks initiatieven gelanceerd, Murad wil elke maand met de burgemeesters en regenten vergaderen om structureel de ontwikkelingen van de Molukken te bespreken.

De door het volk gekozen gouverneur sprak tijdens zijn bezoek aan de Aru-eilanden vorige week ook over de kwestie van investeerders in de Molukken. Hij doelt hierbij voornamelijk op die zich in de houtkapsector bevinden.

“Zodra ik officieel ben benoemd, zal ik een moratorium instellen, zodat zaken zal worden herzien. Zodat het ten goede komt van de gemeenschap in de betreffende gebieden”, benadrukte hij.

Murad’s beëdiging, oorspronkelijk gepland voor 11 maart jl., werd uitgesteld op gezag van de president, Joko ‘Jokowi’ Widodo, vanwege de hectische periode en prioriteiten tijdens de presidentsverkiezingen. De Indonesische verkiezingen gelden als één van de grootste in de wereld.

Bronnen: CNN, Kupuran, Gesuri

Gouverneur van de Molukken (periode 2019 – 2024) Mr. Drs. Murad Ismail

Groothandel Amboina is sponsor van
VISIT AMBON 2020

Total
0
Shares
Related Posts