An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Inauguratie nieuwe gouverneur Molukken weer uitgesteld

President Joko Widodo van Indonesië heeft de inauguratie van de nieuwe gouverneur van de Molukken dinsdag opnieuw uitgesteld. Dat melden verschillende Indonesische media. De beëdiging zou eigenlijk maandag al plaatsvinden, maar was op verzoek van Jokowi verzet naar woensdag.

Volgens oud loco-burgemeester Sam Latuconsina voelt de nieuwe gouverneur Murad Ismail zich niet teleurgesteld, maar heeft hij er professioneel op gereageerd. Minister van Binnenlandse Zaken Tjahjo Kumolo die rechtstreeks coördineert met de president heeft de vertraging bevestigt. De Indonesische regering heeft medegedeeld dat alle aandacht op dit moment gericht staat op de presidentsverkiezingen van 17 april 2019. Het is nu een hectische en drukke periode, aldus een woordvoerder.

De gouverneurschap van Said Assagaff liep op maandag 11 maart af, waarna Murad Ismail gelijk zou worden beëdigd. Op verzoek van de centrale regering werd het verschoven naar woensdag 13 maart, maar is het vervolgens toch weer uitgesteld. Hamin Bin Tahir zal voorlopig waarnemend gouverneur worden van de Molukken.

Voor de beëdiging zijn meerdere Molukse leiders en politici vanuit de Molukken naar Jakarta afgereisd om het bij te wonen. Leden van het provinciaal parlement, burgemeesters en regenten zaten allemaal al in Jakarta. Ook in de Molukken was men al bezig met de viering van de nieuwe gouverneur.

Lees ook De Molukken: ‘Maluku’ gaat nieuwe fase in!

Bronnen: Radio DMS, JPNN, Satu Maluku

VISITAMBON2020.COM

Groothandel Amboina is sponsor van
VISIT AMBON 2020

Total
0
Shares
Related Posts