An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Indonesië 76 jaar vrij, maar de Molukken nog steeds arm

De beloftes van politieke leiders zijn nog steeds niet waargemaakt. Ook heerst er nog veel armoede onder de bevolking in de Molukken. Op 17 augustus 2021 was het precies 76 jaar geleden dat Indonesië onafhankelijk werd. En vandaag, 19 augustus 2021, is de Molukken als provincie officieel 76 jaar. Maar na zesenzeventig jaar kampt de Molukken als onderdeel en provincie van Indonesië nog steeds met veel problemen, zo schrijven de lokale media.

Uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek, (Indonesisch: Badan Pusat Statistik (BPS)), die in februari 2021 zijn vrijgegeven, blijkt dat Maluku nog steeds op nummer 4 staat als armste regio in Indonesië. De University Student Executive Board in Ambon zijn gisteren de straat opgegaan om te demonstreren. Hiermee uiten de studenten hun kritiek op het overheidsbeleid in Maluku.

“Het wordt tijd dat de Molukken een rechtvaardige politieke beleid krijgt om af te komen van de armoede”, verklaarde de actiecoördinator Saidin Rumain in zijn toespraak.

Volgens hem is de provincie Maluku 76 jaar na de onafhankelijkheid van Indonesië nog steeds arm. Vervolgens vroeg hij zich af wat er werkelijk aan de hand is, waarom de regionale regering niet in staat is om grote veranderingen door te voeren in het gebied. Terwijl de Molukken een overvloed aan natuurlijke hulpbronnen heeft, aldus Rumain.

Alimudin Kolatlena verteld: “De overheid is zeker wel actief in de Molukken met ontwikkeling, maar we zien met onze eigen ogen dat de vooruitgang moeizaam verloopt en we weten allemaal dat er nog veel dingen aangepakt moet worden door de regering”, verteld hij aan Tribun Maluku.

“De ontwikkelingen zijn te zien bij een gedeelte, maar bij een andere gedeelte weer niet. Daar mag geen ongelijkheid tussen zitten onderling bij de Molukse bevolking”, zegt Kolatlena aan de lokale krant.

Ook de ontbossing en het arresteren van activisten die opkomen voor gerechtigheid heeft Saidin Rumain aangekaart. ‘De zaak rondom de ontbossing van Sabuai is nog niet opgelost. Er is geen duidelijkheid betreft het Maselablok, de politie voert repressieve acties uit. De vrijheid van meningsuiting wordt kleiner. Het onderwijs en de gezondheidszorg in de Molukken is ook niet optimaal”, zei hij in zijn speech.

“76 jaar onafhankelijkheid is ook een evaluatie en reflectie van de regering”, voegde hij eraan toe.

“Het is heel jammer dat deze provincie tot nu toe, zoals de jongere generatie Molukkers het nu ook bespreekbaar maken, nog steeds één van de armste provincies van het land is”, verklaarde hij.

Bronnen: Tribun,  Siwalima News, Tribun Maluku

Total
0
Shares
Related Posts
Lees verder

Traditie: Baku Pukul Sapu

AMBON – Afgelopen donderdag vond in het Stadion Mini Hatusela Mamala de jaarlijkse Baku Pukul Sapu plaats die…