An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Indonesië stemt voor nieuwe president

Woensdag is de grote dag voor Indonesië, een nieuwe president wordt gekozen in het land van meer dan 260 miljoen inwoners. De zittend president Joko Widodo staat, net als in 2014, tegenover de oud-generaal Prabowo Subianto.

In 1945 rukte Indonesië zich los van het koloniaal Nederlands gezag. Het is de grootste moslimland ter wereld met de meest uiteenlopende volkeren en culturen. Maar ook het christendom en hindoeïsme is vertegenwoordigd in het land. Zo bestaat het volk uit Zuidoost Aziaten, Aziaten en Melanesiërs. Indonesië strekt zich uit over een afstand van meer dan 5000 kilometer en telt meer dan 16.000 eilanden. Het is dan ook de grootste eilandstaat ter wereld.

Ook wordt er gestemd in het buitenland zoals in Maleisië en Australië. Daar wonen veel mensen met een Indonesische nationaliteit. Nederland kent ook een grote gemeenschap, hier wonen alleen al 400.000 mensen met een achtergrond uit Indonesië. Op bovenstaande foto kunt u zien welke kandidaat in welke regio de meeste aanhang heeft. Rood is Joko Widodo – ‘Jokowi’ in de volksmond – en zwart Prabowo Subianto.

“De economieën groeien hier harder dan in Europa”, zegt Annemarie de Kas nieuwe NOS-correspondent Indonesië en Zuidoost-Azië
in een reactie.

Lees meer uitgebreide verslagen in de internationale media: BBC News, The New York Times, Al Jazeera
Foto: Ulet Infansasti/Getty Images Asia Pac

Total
0
Shares
Related Posts