An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Indonesische minister van Landbouw wil landbouwgebied uitbreiden op Seram

AMBON – De Indonesische minister van Landbouw, Syahrul Yasin Limpo, wil het landbouwgebied op het eiland Seram in de Molukken uitbreiden. En heeft de bedoeling om verlaten en onbewoond landschap om te zetten in meer productieve gebieden. Dat melden verschillende lokale media.

“We moeten het landbouwgebied op Seram uitbreiden zodat er meer werkgelegenheid komt voor de boeren”, verklaard hij zaterdag tijdens een werkbezoek aan de Molukken.

Hij wil naast de landbouwsector op Seram, ook het Molukse eiland Buru verder ontwikkelen, met name voor de voedselvraag in de regio, zo laat hij weten. “De mensen zijn nog terughoudend omdat zij de winst (uit de landbouwsector) nog niet kennen. Maar de opbrengst die ze kunnen verdienen is groot”, legde de voormalige gouverneur van Zuid-Sulawesi uit.

Limpo legde de nadruk op dat de ontwikkeling van de landbouw, volgens hem van belang is voor het stimuleren van het welzijn van de Molukse gemeenschap. “Het armoede probleem kan worden aangepakt als we de landbouwsector kunnen vergroten”, zei hij.

De minister voert ondertussen gesprekken met de gouverneur van de Molukken. En heeft vanuit de centrale regering in Jakarta nootmuskaatzaden voor negenhonderd hectare grond en kruidnagelzaden voor duizend hectare grond overhandigd aan de provincie Maluku ter waarde van 12,8 miljard IDR.

Bronnen: Antara News, Ring Times Banyuwangi, Cakrawala, Republika
Foto: Ring Times Banyuwangi

Total
0
Shares
Related Posts