An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Inheemse Togutil in Noord-Molukken beschermt leefgebied tegen indringers

HALMAHERA – Een upload van een filmpje dat een inheemse Togutil in de Noord-Molukken een groep buitenstaanders wegjaagt die een rivier overstak, ging de afgelopen week viraal op sociale media. Deze Noord-Molukse volksstam leeft nomadisch in de bossen van Totodoku, Tukur-Tukur, Lolobata, Kobekulo en Buli.

Inheemse gebieden in Maluku en Maluku Utara hebben de laatste jaren flink geleden onder illegale activiteiten van houthakkers en mijnwerkers. Onder andere op Aru, Buru en Seram. Ook boeren bedreigen het leefgebied van de inheemse volkeren in de Molukken door regelmatig stukken bos in brand te steken om land vrij te maken voor landbouw.

Het inheemse volk Togutil is de stam die leeft in de jungle. Ze leven en overleven op hun traditionele manier en zijn afhankelijk van het regenwoud waar ze jagen met pijl en boog. Ze zoeken zelf geen contact met buitenstaanders en vaak ook niet met andere inheemse volkeren. Filmmakers proberen veel van hun vast te leggen. Deskundigen vermoeden dat de Togutil waarschijnlijk vaker het bos verlaten, weggejaagd door mogelijke indringers, en dat ze op zoek zijn naar voedsel.

Zie bovenstaande filmpje. En bekijk hier het tweede filmpje hoe de Togutil afwacht totdat de groep weggaat.

Total
0
Shares
Related Posts