An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Intensievere controle illegale visserij Molukken blijft nodig

Onder leiding van de commandant van de Indonesische marinebasis op Ambon zijn het afgelopen weekend buitenlandse vissersschepen tot zinken gebracht. De boten werden vernietigd voor de kust van Mamala en Morella op Ambon.

In de Molukken liggen enorme buitenlandse schepen rustig in de haven te wachten totdat tonijn door kleinere vissers wordt aangevoerd, maar vis overdragen zonder eerst aan wal te brengen is overal ter wereld illegaal. De provincie Maluku verliest jaarlijks miljoenen door illegale visserij.

De bevolking is er de dupe van met als gevolg armoede en werkeloosheid: er wordt minder vis gevangen en wie daarover klaagt, wordt bedreigd door onderwereld figuren. De corruptie is lastig uit te roeien in Indonesië, aldus het anti-corruptiecommissie KPK die vaak wordt tegengewerkt.

In de Noord Molukken (Malut) heeft de politie aangegeven patrouilles te intensiveren om de illegale visvangst tegen te gaan. Illegale visserij brengt ernstige schade toe aan de eilanden. Bovendien kost het Indonesië miljarden.

Volgens een artikel in Vice Magazine van Mari Nebioloog is Indonesië echter zo corrupt is dat het niet eens opvalt en dat ze het niet eens stiekem hoeven te doen. Met name de aanwezigheid van grote Thaise schepen. Dit concludeert zij na onderzoek.

“In Indonesië en Thailand zijn ze illegaal bezig omdat er snel geld valt te verdienen. Ze laten zich omkopen door de Thaise maffia om de Molukse zeeën leeg te vissen”, aldus Mari.

Total
0
Shares
Related Posts
Lees verder

Investeren in Maluku

Het ontwikkelingsthema van de Indonesische regering voor de ‘economische corridor’ Oost-Indonesië is: “Het centrum voor de ontwikkeling van…