An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Jokowi verbiedt aanleg nieuwe palmolieplantages voor 3 jaar

De Indonesische president Joko Widodo heeft deze week een decreet ondertekend waardoor er voor de komende drie jaar geen nieuwe palmolieplantages meer mag worden aangelegd.

Met deze maatregel wil Jokowi een duurzamer plantagebeheer handhaven, kleine boeren steunen tegenover grootgrondbezitters en bijdragen aan de reductie van broeikasgassen.

Hiermee antwoord de president na zware kritieken van milieugroepen. Greenpeace publiceerde eerder deze week nog een rapport.

Sinds 2015 is er voor meer dan 260.000 voetbalvelden aan regenwoud verwoest in verschillende delen van Indonesië. Multinationals vernietigen regenwoud om palmolie voor koekjes, margarine en tandpasta te gebruiken. Zo staat in het rapport van Greenpeace.

De wereldwijde vraag stijgt en Indonesië is samen met Maleisië de grootste producenten, enkele grote palmolieplantages zitten in Papua en Semarang.

Uit rapporten blijkt dat er ontbossing en aanleg van plantages heeft plaatsgevonden in beschermde gebieden zonder vergunning.

Marktleider en verantwoordelijk voor 40 procent van de mondiale palmoliehandel is de firma Wilmar. Een gevestigde bedrijf in de Rotterdamse haven.

Bronnen: Nu, MT, Greenpeace en Rainforrest Alliance

Foto: Palmolieplantage in Papua (Ulet Ifansasti/Greenpeace)

Total
0
Shares
Related Posts