An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Jonge Molukse eigenaar van boerderij in Papoea

SORONG – Billiam Atihuta, geboren en getogen in Sorong, is de jonge eigenaar van Papua Farm. Zijn ouders zijn tientallen jaren geleden vanuit de Molukken geëmigreerd naar West-Papoea. Trots vertelt Billiam in vloeiend Engels dat de binding met Maluku nog altijd heel sterk is en zijn moeder uit Paperu komt en zijn vader uit Siri Sori. Beide dorpen liggen op het eiland Saparua.

Het idee is ooit ontstaan vanuit de chronische tekorten aan groenten in de stad op te lossen. De missie van Papua Farm is om kwaliteitsgroenten te leveren en een gezondere levensstijl te promoten.

Lees verder onder de banner

Ook de toeristische sector en investeerders van resorts en homestays hadden een behoefte aan een groter aanbod aan groenten. Denk bijvoorbeeld aan: sla of pak soi, kruiden zoals basilicum, koriander, munt en peterselie.

Papua Farm draagt tevens 5% van zijn winst af aan organisaties die zich richten op het helpen van inheemse Papoea’s in het binnenland. Zo wordt er voor gezorgd dat ze schoon water krijgen en worden er potloden en boeken gedoneerd.

Papua Farm biedt ook aan jongeren uit de omgeving van Sorong en Manokwari hydrocultuur-training aan met interesse in de agrarische sector.

Oprichter van Papua Farm, Billiam Atihuta, vertelt: “In de toekomst zal Papua Farm zich blijven inzetten voor de inheemse bevolking van Papua in het binnenland. Door samen te werken met hulporganisaties of door hen rechtstreeks te helpen.”

Tekst: Novi Ohorella
Vertaling: Arifa Umarella

Total
0
Shares
Related Posts