An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Kalwedo! Verjaardag van Kota Tiakur, Maluku Barat Daya

https://youtu.be/6m1mjdVOEHg

De stad Tiakur was jarig deze week. Bij het Regentgebouw werd een traditionele ceremonie gehouden. Het is zes jaar geleden dat Maluku Barat Daya (MBD) is gaan uitbreiden op het eiland Moa. Zie het filmpje hierboven.

Aansluitend werd het verder gevierd met een cultureel festival, waar de oorspronkelijke bevolking laat zien hoe het leven er van oudsher uitzag. Er werd gedanst en gezongen. Ook liepen tal van mensen in traditionele kleding door de stad.

De Regent van MBD, Barnabas Orno, zei dat de inheemse taal en cultuur van Maluku Barat Daya zeer uniek en origineel is. Hij wil dan ook dat het voor altijd in stand wordt gehouden. In maart 2019 zal hij de vice-gouverneur worden van de Molukken.

Voor het eerst waren er ook belangrijke regionale en nationale Molukse politici aanwezig. Onder meer de Regent van Zuid Buru, Tagop Soulissa, de plaatsvervangende Regent van Maluku Tenggara, Petrus Beruatwarin, een delegatie van Ambon Stad, Voorzitter Hendrik Lewerissa van de DPW partij Gerindra Maluku, Voorzitter Abas Hukubun van de DPD partij Pan, leden van het provinciaal parlement en de Arunese parlementariër Mercy Barends van de Indonesische regering.

Ter gelegenheid werd er ook een makan raksi georganiseerd, een culinaire traditie. Een uitleg over makan raksi zie je: HIER

KALWEDO!

 

Bron: iNews TV Maluku

Total
0
Shares
Related Posts
Lees verder

Moluccas Story: Sagu

Sagu (sago) het basisvoedsel van de Molukken en Papoea is afkomstig van de Sagupalm. Hier worden meerdere lekkernijen…
Lees verder

205 jaar Pattimura

SAPARUA – Molukkers herdenken zondag de Molukse held Pattimura. Elk jaar op vijftien mei is het Hari Pattimura,…