An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Een kijkje in de Melanesische cultuur

Mensen uit de Molukken, West Papua en de Oost-Nusa Tenggara (NTT) eilanden die in Indonesië wonen, hebben grote behoefte om elkaar en mensen van andere Melanesische eilanden te ontmoeten.

De documentaire hierboven neemt u mee naar de hoofdstad Kupang (West Timor), waar in 2015 voor het eerst een Melanesisch Cultureel Festival werd georganiseerd. Daarbij waren ook delegaties uit Fiji, Nieuw-Caledonië, Papoea-Nieuw-Guinea en Oost-Timor aanwezig.

“Het is fijn, ze zijn net als ons. Sterker nog ze behandelen ons als één van hun en wij doen dat andersom ook. Want we zijn Melanesiërs toch met dezelfde huidskleur en kroeshaar”, zo zegt een jonge Melanesiër woonachtig in Jakarta.

Ze willen Indonesiërs kennis laten maken met de cultuur uit de Pacific (Melanesië, Micronesië en Polynesië) en de mensen uit de Pacific die al vele jaren woonachtig zijn in Indonesië.

De waarden van de Melanesische cultuur zijn uniek en vaak mysterieus voor westerlingen. De Molukken, West Papua en Oost-Nusa Tenggara behoren geografisch tot Melanesië.

“Buitenom dat wij op elkaar lijken, ontdekte ik ook veel woorden die op elkaar lijken met hetzelfde betekenis”, zei Laisiasa Veikosso van de Fiji Arts Council.

De komende jaren staan er verschillende programma’s op de agenda om het Melanesische cultuur te promoten.

Sunameke Productions is een Pacific culturele zang en- dans productie gevestigd in het Australische Darwin die zich inzet voor de promotie van de diverse cultuur uit de Stille Oceaan

 

Bron: Denaya Pictures

Foto: ASB Polyfest

Total
0
Shares
Related Posts